zaterdag 20 mei 2023

De Watertoren

U was waarschijnlijk net zo nieuwsgierig als ik waar vrienden Rick, Chris en Talitha mij, nog voor mijn verjaardag, afgelopen vrijdag mee naar toe zouden nemen. Ik diende me te melden in de stad alwaar we met de tram op pad gingen om bij restaurant 'De Watertoren' uit te stappen, gelegen achter de Oude Plantagedreef aan de Maas. 

Wat een geweldig leuke verrassing! Meteen al bij het binnenkomen voelde het als een warme deken, letterlijk en figuurlijk. De eigenaar is zeer enthousiast en vertelt met passie over de aangeboden gerechten, waarbij veel, zo niet alles, zelf wordt gemaakt met, en daar was hij terecht trots op, eerlijke producten. Geen van ons had er ooit eerder gedineerd, maar wat werden onze smaakpapillen gekieteld, ieder onderdeel van elk gerecht was werkelijk subliem. We hebben alle vier intens genoten van zoveel heerlijks. Aan het eind bood hij ons nog een digestief aan die na de wijn en de French coffee ons nog net niet elkaar vasthoudend de toren deed verlaten. 

Wat een heerlijke avond met lieve vrienden in een met hartstocht bestierd restaurant. Het ligt een beetje uit de route van de stad, maar het is ook weer niet de wereld uit. Wij hebben meteen besloten er zeker nog eens terug te keren. Er is ook een terras dus op een mooie zomeravond zie ik ons daar al zitten. Naast het diner hadden Rick en Chris ook nog wijn en chocolade meegenomen als cadeau van hun reis naar Frankrijk. Ik voelde me heel verwend. 

Op de terugweg besloot Talitha eerder uit te stappen en een stukje naar huis te lopen. Rick, Chris en ik reden nog door om de metro te pakken, ik dacht dat mijn telefoon uit mijn tas was gevallen maar het was die van Talitha. Hoe bereik je iemand wiens telefoon je in je hand hebt en die geen vaste lijn meer heeft? Hedentendage ben je zonder smartphone van de wereld afgesloten. Ik heb haar een mailtje gestuurd in de hoop dat... en ik heb haar buurman Tom geappt en hem gevraagd haar te verwittigen voordat de vrouw zich krijsend van wanhoop van het gebouw zou storten. Maar zover is het allemaal niet hoeven komen. Ik neem aan dat ze nog een soort reserve telefoontje heeft waarmee ze Rick had geappt, die haar gerust kon stellen dat haar telefoon veilig in mijn tas zat. Vandaag komt ze 'm ophalen. All's well that ends well. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten