zondag 22 november 2020

Anders dan anders

Al het geweeklaag over 'afgepakte vrijheid', ik kan er niet zo goed mee omgaan, en dat terwijl ik zelf vaak moeite heb met veranderingen. Maar zoals al eerder gemeld komen er zoveel andere zaken voor terug, je moet het alleen (willen) zien. Van één groep mensen kan ik me juist heel goed voorstellen dat het lastig is dat zaken nu anders dan anders gaan, de dementerenden. Ze voelen heus wel dat er iets aan de hand is maar kunnen het vaak moeilijk onder woorden brengen. 

Bij mij aan de overkant in de Roo wonen ook dementerenden en ik las dat men daar Sinterklaas heeft gevierd. Omdat Sint Nicolaas vanwege de pandemie niet langs kan komen had hij een mooie brief gemaakt voor de bewoners die daar persoonlijk in werden genoemd en geprezen door de oude man. 

Er was warme chocolademelk, banketstaaf en pepernoten. De bewoners hebben een geweldige middag. Er worden cadeaus uitgedeeld en wie zijn of haar naam hoort veert op met een trotse blik: er is ook aan mij gedacht! 'Oh wat mooi, Sint, ik vind het grandioos!' een glunderende mevrouw is heel blij met haar presentje, geurtjes van haar favoriete merk. 

Van zulke positieve berichtjes kan ik heel blij worden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten