zaterdag 21 november 2020

In Memoriam: Dominic Grant

Dominic Grant werd in 1974 samen met vijf anderen na audities aangenomen bij Guys 'n' Dolls. De eerste single 'There's A Whole Lot Of Loving' was toen al opgenomen met een groep sessiezangers. Het werd een hit in thuisland Engeland en ook hier. Daarna zongen de Guys 'n' Dolls wel zelf hun platen in. Hoewel een 'vocal group', was Dominic toch duidelijk de leadzanger. In Engeland werd 'You Don't Have To Say You Love Me' een grote hit, maar de nummer 1 hit die de groep in Nederland had met 'You're My World' kwam in Engeland niet hoger dan de 48e plaats. Ze verlegden hun werkterrein naar Nederland. In 1979 deed de inmiddels tot vier leden afgeslankte groep nog wel mee aan de Britste voorronde van het Eurovisie Songfestival met 'How Do You Mend A Broken Heart' maar ze eindigden op de tiende plaats van twaalf deelnemers.

Nadat Guys 'n' Dolls in 1985 stopten zijn Dominic zijn partner Julie Forsyth, die ook lid was van de groep, als duo Grant & Forsyth verder gegaan en richtten ze zich op country repertoire. Samen verzorgden zij de backingvocalen die Scott Fitzgerald in 1988 ondersteunde op het Eurovisie Songfestival van dat jaar waar hij het door Julie geschreven 'Go' namens Engeland ten gehore bracht en er tweede mee werd achter Celine Dion met een verschil van slechts één punt. 

Ook Grant & Forsyth opereerden vanuit Nederland waar ze met hun country muziek zeer succesvol waren met dertien albums en een aantal singles die de hitparade wisten te bereiken. Samen kregen ze twee kinderen. Op 18 november is Dominic overleden door een verwijding van een slagader in zijn buik. Hij is 71 jaar geworden. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten