dinsdag 19 januari 2021

Flavaine Carvalho

Het jaar is nog maar 19 dagen oud, maar voor mij is de Amerikaanse serveerster Flavaine Carvalho nu al de held van het jaar. Flavaine werkt bij Mrs. Potato in Orlando en bediende in het restaurant een gezin van vader, moeder, zoon en dochter. Er werd eten besteld, maar niet voor de jongen, het viel haar ook op dat het kind erg stil was. Toen ze naar hun tafel liep om te vragen of alles naar wens was, vertelde de vader dat het kind thuis zijn eten zou krijgen.

Flavaine begon toen te vermoeden dat iets niet in de haak was, hij had een mondkapje en capuchon op, maar ze zag toch blauwe plekken aan de zijkant van z'n gezicht en op zijn arm, ook had hij een krabwond tussen zijn wenkbrauwen. Ze voelde dat ze iets moest doen. Letterlijk achter de rug van de ouders hield ze een papier omhoog met de vraag 'ben je oké?'

Na een paar pogingen lukte het de jongen om nee schudden, op het volgende papier stond de vraag of hij hulp nodig had. Hij knikte ja en uit een subtiel gebaar met zijn handen bleek dat hij niet wist wat te doen. Flavaine belde haar baas om hem te vertellen wat ze zojuist had ervaren, vervolgens belde ze noodnummer 911 waar ze de situatie uitlegde en om advies vroeg. De politie kwam ter plaatse en de jongen vertelde dat hij werd geslagen met een houten bezem en ondersteboven aan een deur werd opgehangen en regelmatig kreeg hij voor straf geen eten. 

De jongen werd naar het ziekenhuis gebracht en daar bleek dat hij minstens tien kilo te licht was voor een 11 jarige. ook werden er vele blauwe plekken en kneuzingen op zijn lichaam aangetroffen. 'Dit kind is door een marteling gegaan' zegt Erin Lawler van de politie in Orlando. 'Door het ingrijpen van Flavaine zijn twee kinderen gered, als zij niet zo adequaat had gehandeld was hij niet heel lang meer onder ons geweest.'

De stiefvader werd meteen in het restaurant gearresteerd en enkele dagen later ook de moeder, die op de hoogte was van de mishandelingen maar nooit heeft ingegrepen. Ze zijn overgebracht naar de gevangenis. 

Flavaine Carvalho.

Moeder en stiefvader. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten