zondag 31 januari 2021

Omringd door gekken week 5

Urk, daar waar je vader tevens je opa of broer kan zijn, waar de gristen-extremisten wel geloven in en bang zijn voor een oppermachtig sprookjesfiguur, maar niet geloven in een pandemisch virus en/of de maatregelen daartegen en daarom vernielingen aanrichten en hulpverleners belagen en zelfs een corona testcentrum in de as hebben gelegd. Is het een idee om het weer te laten afzinken in zee en het virus er gewoon z'n gang te laten gaan?

Apple waarschuwt om hun iPhone 12 minstens 15 tot 30 centimeter van pacemakers vandaan te houden. Deze zouden slecht reageren op de magneten die in de iPhone 12 zijn verwerkt. 

Er wordt zo hier en daar geroepen om inzet van het leger bij de rellen. Die laat weten nog niet te zijn gevraagd maar zegt ook niet opgeleid te zijn voor de-escalerend handelen. Fijn, dat weet het rapaille dan ook weer. 

In Rusland is Elena Kalinina in de boeien geslagen vanwege het organiseren van een 'massa bijeenkomst' in haar tuin. Die bestond uit een aantal sneeuwpoppen met borden waarop anti-Poetin teksten te lezen waren.

Voetbalhooligans en boeren die zelf meer dan eens vernielingen in verschillende steden hebben aangericht, menen daar denk ik het alleenrecht op te hebben. Want nu vinden ze dat ze hun steden moeten verdedigen tegen de avondklok-tokkies. Nah, ik ben niet zo overtuigd, ik vermoed dat ze het rellen een beetje missen. 

Het was vorig jaar april al bekend dat er een lek in het systeem van de GGD aanwezig is, wat pas afgelopen week naar buiten is gekomen. De privégegevens van de ruim 8 miljoen mensen die coronatesten hebben laten afnemen worden illegaal op internet verhandeld. Hugo de Jonge zei schouderophalend dat dat nu eenmaal kan gebeuren. 

Het is verkiezingstijd! Dus daarom is het helemaal niet singulier dat de demissionair minister van Financiën Wopke Hoekstra zich buiten zijn vakgebied begeeft en met overmoedige stelligheid voor zijn beurt praat en vermeldt dat de basisscholen zéker opengaan op 8 februari. Demissionair minister van Onderwijs Arie Slob die er écht over gaat wacht liever even op het advies van het OMT. 

Primair Onderwijs-raad meent dat kinderen jaren bijles nodig hebben vanwege de paar maanden dat er nu online onderwijs wordt gegeven. Jaren. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten