zondag 10 januari 2021

Omringd door gekken week 2

De wereld staat in brand en de mensheid is begonnen met uitsterven en dan opent het journaal ergens vorige week met het nieuws dat de populariteit van de koning is gedaald. 

Een klacht van iemand die een geschenkenset heeft gekregen en de inhoud van het potje scrub heeft nagewogen (!) en daarbij tot de ontdekking kwam dat er 24 gram te weinig in zat. Als oplossing wordt gewenst: de missende 24 gram, een nieuwe pot óf een voucher. Ik ga heel goed op dit soort mensen, ze kleuren mijn dag en dekt de titel van dit blogje volledig. Als organisatie zou ik de 24 gram, en geen gram meer, opsturen of een voucher met tot op de cent nauwkeurig de waarde van 24 gram.   

Daar waar u en ik vanwege het gunstig vallen van De Feestdagen in combinatie met de lockdown van de nood een deugd maken en op tiende kerstdag heerlijk thuis cocoonen, kwamen zo'n 1750 mensen in Haarlem bijeen, zonder mondkapje en lekker dicht bij elkaar om er op die manier zeker van te zijn dat die lockdown verlengd zal worden. Dat was niet hun insteek, maar ligt wel het dichtst in de buurt wat ze met zo'n actie bereiken. De term averechts, zou dat ze wat zeggen? 

'Omringd' betekent van alle kanten, zo waren er afgelopen week ook de actievoerders 'Hulpzame Burgers', voor wie het allemaal veel te lang duurt. Zij zijn van het type 'vaccineren en er kan je niets meer gebeuren', schattig naïef, maar wel een positieve insteek. Drie van hen zijn door de politie tegengehouden toen ze met een koelwagen op weg waren naar Movianto in Oss waar de Pfizer-vaccins liggen opgeslagen. 'Prikken is niet moeilijk en het vervoer ook niet', vinden ze. Daarom wilden ze tienduizenden vaccins in hun koelwagen laden en verdelen over ziekenhuizen, verpleeghuizen en priklocaties. 

Willem Engel is verkiesbaar voor de Tweede Kamer.

Donald Trump met zijn megalomane dictatoriale trekken en die verstandelijk beperkte, idolate en neanderthalerachtige supporters. Het houdt niet op.

De doos van de week is het 17 jarige Nederlandse meisje die op vakantie is gegaan in pandemische tijden waarin dat sterk wordt afgeraden. Op haar vakantiebestemming in Zwitserland is ze besmet geraakt met het virus, en zat dus in quarantaine. Die is ze ontvlucht en wilde met een nepcoronatest waarop stond dat ze negatief was getest op het vliegtuig naar Nederland stappen. Op het vliegveld in Zürich is ze aangehouden en is er een strafzaak tegen haar geopend wegens het overtreden van de coronawet en het vervalsen van documenten. Mijns inziens mag daar ook het opzettelijk in gevaar brengen van anderen aan toegevoegd worden. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten