zondag 24 januari 2021

Omringd door gekken week 4

Oman blijkt het Urk van west-Azië. Kroonprins Theyazin Bin Haitham Al Said is verloofd met zijn nicht, prinses Sayyida Meyyan Bint Shihab Al Said. Alsof prinses Amalia zich zou verloven met graaf Claus Casimir, de zoon van prins Constantijn. 

Over de illegale feestjes die wekelijks worden beëindigd door de politie heb ik het maar niet, dat zijn wappies waar je verder geen aandacht aan moet geven, maar om in deze tijd vanwege een gewapende gijzeling de politie op de been te brengen die dan bij aankomst te horen krijgt dat het slechts om een 'geintje' ging, dan ben je wel heel erg van het pad af. Het gebeurde in Oosterhout. Nu ze er toch waren doorzocht de politie de locatie en vonden er lachgas en een grote hoeveelheid geld. Twee mannen zijn opgepakt op verdenking van witwassen en het doen van een valse melding. 

Door een skireis in de kerstvakantie heeft een Belgische vrouw de Britste variant van het coronavirus opgelopen, zo'n iemand houdt zich na terugkeer natuurlijk ook niet aan de quarantaineregels. Zij besmette haar dochter die op haar beurt ook weer leerlingen op haar school aanstak. Het directe gevolg is dat de school nu dicht is, alle kinderen en personeelsleden en hun familieleden een week in quarantaine moeten blijven en moeten worden getest. In totaal gaat het om 5000 mensen. 

Ik zag het volgende voorbij komen: 'Er komen zeven seizoensplekken vrij op Camping Bakkum. En we zijn natuurlijk niet de enige die een plekje willen. We moeten daarom een creatieve presentatie geven van onszelf als seizoenskampeerder op Camping Bakkum. Bijvoorbeeld met een gedicht, een collage, een filmpje of op een andere creatieve manier. Daar kiezen zij de zeven winnaars uit. Duim je met ons mee?' Leest u het gerust nog eens opnieuw. Hospiteren/ballotage voor een fucking camping!

Zowel de maker van het vaccin (Pfizer) als ook de Nederlandse medicijnwaakhond raden het ten zeerste af om de tweede prik later dan de voorgeschreven drie weken te geven, omdat de werking van het vaccin niet is getest met langere tussenpozen tussen de eerste en de tweede prik. Toch is dat wat Hugo de Jonge heeft aangekondigd. Na zes weken wordt de tweede prik gegeven om sneller meer mensen met een eerste prik te kunnen inenten. Ook mag er opeens een zevende dosis uit het flesje Pfizer gehaald worden, maar dat moet wel door getrainde mensen worden gedaan. U begrijpt, ik ben al weer uitgetuned, er wordt maar wat aangerommeld is mijn indruk. 

Een hele dag is er gedebatteerd over de avondklok. Een hele dag! Terwijl iedereen wist dat het gewoon zou doorgaan, maar nu een half uurtje later dan voorgesteld. Nee, de Britse variant zal er niet door tegengehouden worden, dus zal er tijdens de derde piek geroepen worden: 'Zie je wel! Het heeft totaal geen zin!' Maar als de avondklok niet was ingesteld zou er tijdens de derde piek gevonden worden dat ze die avondklok hadden moeten laten doorgaan.

Voor Schiphol wordt door de overheid in deze barre tijden de beurs flink getrokken, maar voor de noodlijdende internationale treinen, die heel erg belangrijk zijn omdat ze het enige alternatief zijn voor korte afstandsvluchten, is niet zoveel animo om die coûte que coûte overeind te houden. Naast dat Moeder Natuur het coronavirus in al zijn mutaties als munitie heeft, is er ook nog steeds een klimaatcrisis aan de gang om de mensheid op z'n minst flink uit te dunnen. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten