zaterdag 18 februari 2012

18 Februari 1947

Vanzelfsprekend zend ik positieve gedachten naar Prins Friso die momenteel op de intensive care ligt na een ski ongeluk, maar ik wil er vandaag ook bij stil staan dat Prinses Christina 65 jaar wordt.

Hoewel ze nooit in de lijstjes van 'favoriete Oranje' voorkomt, is ze dat wel voor mij. Ik bewonder het feit dat ze ondanks haar visuele handicap er niet voor heeft gekozen om een gezapig leven aan het hof te leiden maar om studies te volgen (pedagogiek) en om haar aangeboren zangtalent te ontwikkelen.
In Canada heeft ze een zangopleiding gevolgd en heeft daarna zangles aan kinderen gegeven in New York. Momenteel woont ze in Londen, maar is er op belangrijke dagen van de Koninklijke Familie altijd bij. Soms, zoals onder andere bij het huwelijk van haar zoon en de uitvaart van haar ouders, treed ze als zangeres op. Ook heeft ze twee CD's gemaakt waarvan de opbrengst naar een goed doel gingen.

Prinses Christina is niet de enig zingende prinses, Prinses Stéphanie van Monaco heeft ook wel eens een plaatje gemaakt, maar onze prinses kan écht zingen.

Ik feliciteer haar van harte en wens haar vele gezonde jaren toe.

2 opmerkingen:

  1. Misschien kan prinses Stephanie beter hockeyen..
    Maar ik ben het met je eens; alle felicitaties naar onze prinses Christina en de positieve gedachten naar onze prins Friso.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja van harte mee eens voor al de positieve gedachten naar onze prins Friso en zijn moeder en familie

    BeantwoordenVerwijderen