zaterdag 25 februari 2012

Prins Friso

Toen een week geleden het nieuws naar buiten kwam over het ongeval van Prins Friso en er gaandeweg de afgelopen week de vooruitzichten steeds somberder werden met als tragisch dieptepunt de persconferentie van vandaag waaruit naar voren kwam dat Friso ernstig hersenletsel heeft opgelopen en er rekening mee moet worden gehouden dat hij nooit meer bij kennis zal komen, valt voor mij alle titulatuur en status weg en zie ik een vreselijk ongeval van een vader van een jong gezin, een geliefde man uit een hechte familie.

In ingezonden krantenberichten en vooral op de diverse internetsites zijn er, en ik gebruik de term losjes, 'mensen' die direct, niet gehinderd door enige kennis van zaken, hun mening ventileren. Ik ga de hersenloze uitlatingen hier niet herhalen, maar veelal wordt zijn afkomst en status hem op verwijtende toon aangerekend, alsof dat maar iets met het verdriet en onmacht die de familie nu voelt te maken heeft. Ze hebben niet door dat ze met hun domme uitlatingen juist zelf er de aandacht op vestigen.

Daarnaast heb ik me ook enorm verbaasd en was ik ronduit geschokt over het feit dat er mensen zijn die botte grappen over de situatie maken. Hoe kán je? Ik hoop dat ze zelf nooit zo'n situatie met een dierbare hoeven mee te maken, het is trouwens ook niet zo goed voor hun karma, maar daar komen ze vanzelf wel achter.

Iemand die zich 'Oranjefan' noemt heeft zich met fototelelens nabij het ziekenhuis gestationeerd, die man moet met pek en veren worden overgoten. Als je je 'Oranjefan' noemt, neem ik aan dat je het beste met de familie voor hebt, dan gun je ze alle privacy die ze nodig hebben om met dit onuitsprekelijke leed om te gaan.
Ook rees al de vraag of Koninginnedag nog wel door kan gaan. Wat denk je zelf?

Gelukkig voor de familie leven de meeste mensen met ze mee en wensen ze ze alle kracht en sterkte toe die nodig zijn in deze zware, moeilijke tijd. Ik heb een kaarsje gebrand en mijn gedachten gaan uit naar zijn vrouw en kinderen, zijn moeder en broers.

Hun status en bekendheid werken nu als een niet gewenste ballast, laat de media zich nu eens fatsoenlijk gedragen en zich zeer, zéér terughoudend opstellen. Ik hoop het zo.

1 opmerking:

  1. frans ik ben het helemaal met je eens hoor denk dat het voor de familie nooit meer hetzelfde zal zijn en daar door voor ons het volk ook niet het is een vreselijke gebeurtenis ben er diep door geraakt

    BeantwoordenVerwijderen