maandag 24 maart 2014

Dordrecht

Het plan was om met vrienden Nadira, Rick en Christian een dagje naar Alkmaar te gaan, maar omdat Obama en zijn collegaatjes kwamen logeren en het niet helemaal duidelijk was wat wanneer hoe lang werd afgezet, besloten we om het plan te wijzigen en naar Dordrecht te gaan om daar in ieder geval de tentoonstelling van Willem II te bezoeken in het Dordrechts Museum. Ik arriveerde per trein, een kippenstukje vanuit Rotterdam, en liep geholpen door de routebeschrijving via mijn telefoontje enigszins zigzaggend richting het museum waar Rick en Chris al in het restaurant aan de koffie zaten.

Nadira kwam wat later want zij kwam vanuit het noorden van het land en had eerst haar vriend afgezet die een weekje op 'mannenvakantie' ging met vrienden. We besloten te lunchen en omdat Dordrecht, en met name deze tentoonstelling, groots in het NS-blad Spoor had gestaan was het er erg druk en daar hadden ze in het restaurant niet echt rekening mee gehouden, de bediening verliep uiterst vriendelijk maar erg chaotisch, ook het betalen was een avontuur op zich, maar uiteindelijk waren we klaar voor het museumbezoek, ook daar was heel veel belangstelling, rij bij de kassa, rij bij de garderobe, maar dan toch: binnen.

Het is een mooie collectie van alle kunst die koning Willem II samen met zijn vrouw Anna Paulowna verzameld had, het museum heeft een wat rommelige indeling qua ruimtes en het was er zoals gezegd erg druk, maar we hebben toch veel kunnen zien en zijn hier en daar weer wat wijzer geworden van zaken de we nog niet wisten, ook de reguliere collectie van het museum bezocht om daarna Dordrecht in te gaan, en ik moet zeggen ik was er erg door verrast.

Ik had geen idee dat het zo'n historische stad was met ongelofelijk leuke straatjes, mooie oude panden, bijzondere, vanzelfsprekend op zondag gesloten, winkeltjes. We hebben, mede door het weer, er fijn door kunnen wandelen, hebben bij een heel leuk zaakje koffie en thee gedronken en zijn toen langzaam richting restaurant Villa Augustus gegaan op aanraden van Nadira die het kende. Het is een complex waarbij een voormalige watertoren als hotel fungeert en door middel van een tuin verbonden is aan het restaurant waar ook een winkeltje/marktje is waar naast leuke cadeauartikelen bijzondere etenswaren, veel uit eigen tuin, gekocht kunnen worden. Het eten was er voortreffelijk en een waardige afsluiting van deze heerlijke dag.

Dordrecht, zo leuk en zo dichtbij, ik zal er zeker nog eens komen.


Pittoresk Dordrecht

Hotel met rechts het restaurant Villa Augustus


Geen opmerkingen:

Een reactie posten