zaterdag 8 maart 2014

Ondertussen ergens anders

Vandaag begint de 79e boekenweek met als thema 'Reizen' onder de noemer 'Ondertussen ergens anders'. Zelf vind ik dat bijna ieder boek wel onder dit thema valt, want als je niet over reizen leest of fysiek op reis gaat, reis je nog altijd in je hoofd naar en door de wereld die er door de auteur van een boek wordt geschapen.

In de boekhandel krijg je bij aankoop van €12.50 aan boeken het boekenweekgeschenk cadeau, let wel, je krijgt het boekje gratis, maar het is een misverstand dat het boekje ook gratis aan de boekhandel wordt verstrekt, die betaald daar wel degelijk voor, dit voor de mensen die, meestal ongefundeerd, menen 'recht' te hebben op 2 of meer gratis boekenweekgeschenken.

Het boekenweekgeschenk is geschreven door de veel geprezen auteur Tommy Wieringa, die in 1995 zijn debuut maakte en in 2005 doorbrak met zijn roman 'Joe Speedboat'. In 2013 ontving Tommy de Libris Literatuurprijs alsmede de Prijs van de Lezersjury van de Gouden Boekenuil voor zijn roman "Dit Zijn De Namen'. De titel van het geschenk is "Een Mooie Jonge Vrouw".

Met het boekje kun je op zondag 16 maart gratis met de trein reizen.


Tommy Wieringa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten