vrijdag 7 maart 2014

Voor zover nu bekend

Omdat ik het algemeen rechtse idee heb dat je voor jezelf moet zorgen en niet volledig afhankelijk moet willen zijn van de overheid heb ik ooit jaren geleden een polis afgesloten die mij later als pensionado aanvulling gaat geven op het kleine pensioen wat ik aan het opbouwen ben als werkend mensch. Maar jaren geleden was het gebruikelijk dat je ging stoppen in het jaar dat je 65 werd, een erg overzichtelijk vooruitzicht, waaraan we nu refereren als 'the good old days', want het zal niemand ontgaan zijn dat die zekerheid volledig op de schop is gegaan.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het nieuws en de discussies hierover wel tot me neem, maar er niet bot bovenop zit. Ik ga er van uit dat het tegen die tijd dat ik in die leeftijdscategorie ga komen de visie hierover al minstens 4 keer veranderd zal zijn en we gewoon zullen moeten meeveren met wat er dan besloten is. Ik kan me zo voorstellen dat er wel een eind zit aan tot hoe oud mensen moeten blijven werken, het moet wel esthetisch verantwoord blijven, en laten we niet vergeten dat jongeren ook wel eens aan de bak willen.

Pijnlijk duidelijk werd me dat er nog veel vaagheid is over dit onderwerp toen ik afgelopen week post ontving van de maatschappij waarbij de polis is afgesloten. Vanaf 1 januari 2014 is de einddatum van de polis opgerekt naar het jaar waarin, stapsgewijs wordt opgebouwd naar 67 jarige leeftijd. Helder is wel dat de waarde welke is opgebouwd tot 31 december 2013 wél al op 65 jarige leeftijd kan worden uitgekeerd, maar op de tabel waarin de stappen stonden waarin de verhoging van de AOW-leeftijd werd vermeld stond achter het jaartal waar ik onder val het enigszins onheilspellende 'voor zover nu bekend'. Ay, we zijn er dus nog niet....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten