vrijdag 16 mei 2014

Herinnert U zich deze nog? #49

SILVER CONVENTION
"SAVE ME"
1975
Aantal weken: 5
Hoogste positie: 8Betsy Allen, Jackie Carter, Rhonda Heath, Suzie Jacks, Roberta Kelly, Penny McLean, Lucy Neale, Linda G. Thompson, Gitta Walther en Ramona Wulf hebben alle 10 tussen 1974 en 1979 in wisselende samenstellingen iets te maken gehad met het Duitse trio Silver Convention, wat aanvankelijk als studioproject was begonnen door producers Sylvester Levay en Michael Kunze. Sommige dames hebben alleen in de studio ingezongen maar konden vanwege andere contractuele verplichtingen niet optreden toen het een succes werd, dus werden er in allerijl anderen gezocht.

Veel maakte het allemaal niet uit, de plaatjes hadden een miniem gedeelte aan tekst, vaak niet meer dan 2 zinnen, het ging om de sound, die al snel de naam 'Munich Sound' kreeg. Tot in de Verenigde Staten reikte de populariteit van Silver Convention in de korte periode dat ze succes hadden. Dit "Save Me" was de eerste hit in Nederland en ik kan me herinneren dat in Top Pop drie van bovenstaande meisjes met handboeien om hun paar regeltjes tekst mimeden onder het doen van een dansje, wat mijn moeder destijds maar raar vond, die handboeien. Kom daar nog es om met wat je nu allemaal te zien krijgt op nationale TV.

In 1977 vertegenwoordigde Silver Convention tot ieders stomme verbazing Duitsland op het Eurovisie Songfestival met het nummer "Telegram". Dit lied had een volledige tekst en een door Penny McLean verzonnen enigszins ingewikkelde choreografie. Ze eindigde op een mooie 8e plaats, maar de grote successen van de beginjaren werden nooit meer gehaald.

Heden ten dage draven een aantal van de dames wel eens op in verschillende nostalgische Europese TV-programma's om de tijd van toen weer te doen herleven. Geen opmerkingen:

Een reactie posten