woensdag 14 mei 2014

La Paloma

"La Paloma" was de laatste theatervoorstelling van dit seizoen, en wat een geweldige manier om het seizoen zo af te sluiten! Een komedie met Ingeborg Elzevier, Kitty Courbois en Sigrid Koetse, mag ik u even spreken! Wat een ongelofelijk feest en voorrecht om deze drie grote actrices samen aan het werk te zien, en wat een heerlijk stuk! Ze speelden drie zussen die in een zomerhuisje zitten, en op die leeftijd hebben de zussen heel wat meegemaakt met elkaar en delen de herinneringen van toen en de ongemakken van nu.

Hilarische dialogen die de dames op het lijf geschreven zijn, zodat het voor mij voelde of ik in de hoogtijdagen was beland van de bekende Amerikaanse serie "Golden Girls". Kitty speelt zoals wel meer, de kordate vrouw , Ingeborg de cynische zus en Sigrid, hoe kan het ook anders, de chique dame. Ook speelde de jonge acteur Niels Quist een rol als de kleinzoon van Tilly (Ingeborg). Volgens mij is hij 'vers' van de toneelschool, en wat moet het voor hem geweldig zijn om met deze drie actrices van formaat te kunnen spelen, en ik moet zeggen hij deed niet voor ze onder als de opstandige, maar toch best wel lieve puber Daan.

Het decor was eenvoudig maar mooi, maar met zulke talenten heb je ook niet veel nodig. De titel sloeg op het lied "La Paloma", wat zus Bep (Kitty) ooit in haar hoogtijdagen regelmatig had gezongen en het nu weer wilde gaan doen bij de viering van het 25 jarig bestaan van het huisjespark. Grappig was dat tussen de verschillende scenes door het lied door diverse artiesten ten gehore werd gebracht, van Heintje tot Elvis Presley. 

Ik zou zeggen dat het stuk een echte aanrader is, maar gisteravond was het niet alleen voor ons de laatste voorstelling van dit seizoen, het was ook het einde van de tour voor "La Paloma".


Scenefoto met Ingeborg Elzevier, Kitty Courbois, Sigrid Koetse en Niels Quist
1 opmerking:

  1. Hey Frans! Wat een ontzettend leuk stukje en heel fijn dat je van de voorstelling hebt genoten! Het is inderdaad fantastisch om met de dames te mogen spelen en gelukkig gaat dat nog gebeuren met het volgende seizoen waarin het tournee wordt vervolgd!

    Vriendelijke groeten,
    Niels Quist

    BeantwoordenVerwijderen