zaterdag 6 september 2014

In Memoriam: Joan Rivers

In Nederland was Joan Rivers bekend bij een kleine groep mensen en dan pas sinds de laatste jaren, in Amerika was ze, wat men daar noemt, een 'household name', en ook daar werd ze pas echt bekend toen ze al in de 30 was. Ze was (stand up) comédienne, en was daarin, voor vrouwen, een pionier. Zij heeft de weg geplaveid voor vrouwen als Roseanne Barr en Kathy Griffin. Haar humor was hard, adrem, vilein, en grof. Amerika is nogal spastisch als het gaat om scheldwoorden, maar daar trok Joan zich niets van aan, ze schopte niet tegen heilige huisjes, ze trapte ze om en ging er boven op springen.

Vanzelfsprekend waren veel mensen daar niet van gediend, in februari van dit jaar werd ze nog met taart besmeurd tijdens een evenement. Maar de kritikasters vergaten dat Joan zichzelf niet spaarde, opmerkingen over haar ouderdom, haar talloze schoonheidsoperaties, haar periode dat ze zonder werk zat en alles moest aanpakken, het lichamelijk verval, de vele tegenslagen die ze heeft moeten verwerken, ze liet geen moment voorbijgaan zichzelf volledig neer te sabelen.

Joan was nog volop aan het werk, ze had een wekelijkse online talkshow, bekritiseerde de kleding van celebrities in "Fashion Police" , ze trad nog regelmatig op en de opnames voor het 4e seizoen van haar realityserie "Joan Knows Best" waarn ze samen met haar dochter Melissa te zien was, waren voltooid. In juni kwam haar boek "Diary Of A Mad Diva" uit.

Vorige week donderdag kreeg ze een hartstilstand tijdens een operatie aan haar stembanden, ze werd kunstmatig beademd en in coma gehouden. de doktoren probeerden haar langzaam te laten ontwaken, maar het mocht niet baten. Joan Rivers is 81 jaar geworden.

Joan in de jaren 60

Joan na vele schoonheidsoperaties als 81 jarige bij haar boekpresentatie

Besmeurd met taart op 28 februari 2014






Geen opmerkingen:

Een reactie posten