woensdag 24 september 2014

Rijk

Er wordt wat afgemopperd in Nederland, over van alles, het weer, de files, het openbaar vervoer, en last but not least de regering, ze doen het in de ogen van de mopperaars nooit goed, links niet, rechts niet, ze vinden het in het algemeen en voor zichzelf in het bijzonder kommer en kwel. Vaak zijn dit mensen die zelf door verkeerde keuzes in een bepaalde situatie zijn beland. Let wel ik zeg 'vaak', dus niet altijd, er kunnen altijd factoren zijn die je overkomen waardoor het minder goed met je gaat.

Als ik het nieuws en de beelden wereldwijd tot me neem op het journaal en in kranten, denk ik regelmatig bij mezelf; 'Wat ben ik een bevoorrecht mens dat ik in een land als Nederland woon,' Van de week heb ik het al in een ander blogje aangestipt, hier mag ik zijn wie ik ben, zeggen wat ik vind, kopen wat ik, binnen mijn budget, maar wil, al dan niet geloven wat ik wil, er is stemrecht, keuzevrijheid, kortom het is hier goed.

Dit gevoel werd gisteren nog eens onderstreept met het bericht dat Nederland het op 3 na rijkste land van de wereld is, Ten opzichte van de vorige ranglijst is Nederland zelfs een plaatsje gestegen van 5 naar 4.
De top 10 van de rijkste landen;

  1. Zwitserland
  2. Verenigde Staten van Amerika
  3. België
  4. Nederland
  5. Japan
  6. Zweden
  7. Taiwan
  8. Canada
  9. Singapore
  10. Verenigd Koninkrijk
En laten we wel wezen, als in een land, terwijl er talloze brandhaarden in de wereld zijn, er op enige uren vliegen een enge nauwelijks te genezen ziekte de kop op steekt, een moordende, verkrachtende en plunderende terreurorganisatie steeds meer gebied veroverd, de belangrijkste discussie is of er wel of geen Zwarte Piet moet komen en er zelfs al scholen zijn waar de leerlingen van groep 7 en 8 (de vroegere klassen 5 en 6) in een brief aan de jongste kinderen hebben uitgelegd hoe het kan dat Piet van kleur gaat veranderden, en nog meer infantiel geneuzel betreffende het onderwerp, door volwassen mensen aangezwengeld die te veel tijd hebben, móet het er wel heerlijk vertoeven zijn en staan we volgend jaar misschien wel op 1!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten