maandag 8 september 2014

Lexicografisch

De vakantie gebruik ik ook altijd voor dingen in huis die al langere tijd 'op mijn nek' zitten, maar waarvoor ik nog geen tijd of zin heb gehad. Iets wat me al een hele tijd ergerde was mijn, zoals ik het noem, entertainmentkast. Want ondanks dat alles digitaal is op te slaan op een heel klein kastje ben ik nog van den ouden stempel en wil gewoon het CDtje of het DVDtje in mijn handen hebben, en ja ik brand ook nog steeds CD's, DVD's dan weer niet, mijn voorkeur voor muziek is groter dan die voor films. Noem het een hobby.

In mijn werk en ook dus thuis ben ik erg van de alfabetisering waar het boeken en entertainment betreft, dat móet gewoon, en zelfs nog een stapje verder het moet voor mij lexicografisch, het is dan ook veel makkelijker zoeken. De CD's, dat stond nog goed, alleen moest er op één of andere manier ruimte gewonnen worden, omdat het vol was, daarnaast is er lieve vriend Harry die stapels, nee, tássen vol met DVD's meebrengt die hij heeft gezien en ze dan doorschuift naar mij. Ongelofelijk aardig van hem, maar op een bepaald moment stonden de zakken vol met DVD's zo in de entertainment kast. Voor een lexicografiel is dat onverdraaglijk, maar ik moest eerst even nadenken hoe ik ruimte kon winnen.

Gisteren was het moment aangebroken, eerst de DVD's uitgezocht waar ik toch nooit naar zal gaan kijken, dat zegt Harry er ook altijd bij: "Als je het niks vindt, geef je ze maar weer door" (daar zaten trouwens ook nog dubbele bij!) en CD's die ik ooit nog via Marktplaats zou gaan verkopen, maar die overal voor 3 Euro liggen, dus dat zou verspilde moeite zijn. Nu heb ik 2 tasjes klaarstaan voor de Kringloopwinkel, waar ironisch genoeg de meeste DVD's van Harry vandaan komen, kringloop in het kwadraat zeg maar.

In de entertainmentkast ben ik aan het schuiven gegaan heb ruimte gecreëerd en nu staat alles naar mijn zin en op de zo belangrijke lexicografische volgorde, en bovendien is er overal nog een beetje ruimte over voor nieuwe aanwinsten!

Op de grote planken muziek DVD's, eigen gebrande verzamel CD's,
Film/musical CD's en onderaan, het lijkt een rommel, maar speelfilms
op lexicografische volgorde, Het kleine kastje alle songfestival CD's
van 1956 t/m 2014 en kerst CD's

In de witte kast alle TV-series in het rekje musicalflms en oeuvre
boxen en film boxen.

Alle CD's van artiesten van Abba tot Shriley Zwerus.

En op dit kastje zitten alle bovenstaande CD's ook opgeslagen, 45.021
verschillende nummers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten