vrijdag 5 september 2014

Spoorzoeken

Toen mijn moeder vroeg of ik op 4 september een Greenwheelsautootje wilde bespreken om samen met haar naar het Erasmus te gaan voor de controle van haar bloed wat 2 keer per jaar plaatsvindt, heb ik dat direct geregeld. Normaal gaat ze met mijn zus met de taxi, maar dan kan het soms erg lang duren eer ze weer worden opgehaald als ze klaar is.

Wij konden niet vermoeden dat er onverwachts door de gemeente Capelle een soort spannend spoorzoekspelelement aan deze trip werd toegevoegd. De Abraham van Rijckevorselweg, DE verbindingsweg tussen Capelle en grote broer Rotterdam was afgesloten vanwege wegwerkzaamheden. TomTom schoot in de paniek "keer om! keer om!", en we dienden een letter te gaan volgen, wat de rit aanzienlijk langer maakte maar waar we via de A 20 en de A 16 uiteindelijk toch bij het ziekenhuis aankwamen.

Daar werd de spoorzoekjolijt voortgezet, want met een taxi kom je heel ergens anders binnen dan met de gewone auto, en Erasmus is groot, héél groot. Op de papieren stond niet waar we precies moesten zijn dus vielen wij op door twijfelachtig gedrag. Daar zijn mensen voor ingehuurd om dat te signaleren, dus kwam er een dame op ons af die vroeg of ze ons kon helpen, daarna nog 2 balies bezocht waar we niet moesten zijn en kwamen we 10 minuten later dan de afspraak was aan bij de juiste afdeling.

Daar verliep alles soepel, er is dan een uur wachttijd tussen het prikken en de uitslag die we gebruikten voor een lunch. Precies na een uur kwam de dokter ons halen en constateerde dat mijn moeder wat bloedarmoede heeft wat ook waarschijnlijk de oorzaak is dat ze wat onvast op de benen is de laatste tijd. Ze zal een zakje bloed gaan krijgen, en gaandeweg het gesprek vroeg die dokter of het niet beter was ook de leukemie voortaan bij het Capelse ziekenhuis IJsselland onder te brengen waar de rest van haar medische gegevens en geschiedenis ook zijn.

Dat vond mijn moeder een prima idee, de dokter ging direct bellen met haar collega in het IJsselland en het was geregeld. Ze wilde nog 1 buisje bloed hebben om de ijzerwaarde toch nog eens goed te bekijken, maar het zakje bloed zal ze in IJsselland gaan krijgen. Daarvoor zal ze gebeld worden voor een afspraak.

De weg terug hetzelfde verrassende verloop als de heenweg, omdat ik niet wist tot hoever de Abraham van Rijckevorselweg was afgesloten, dacht ik slim misschien op een bepaald moment naar de dijk uit te kunnen wijken. Nou zover kwamen we niet eens, bij het Capelse plein werden we weer middels letters helemaal via Alexander, een mega omweg dus, naar huis terug gewezen.

Nou ja, dit laatste bezoek aan Erasmus was een gedenkwaardige, zullen we maar zeggen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten