maandag 15 september 2014

Toen en Nu: Jürgen Marcus

Eind jaren 60 was Jürgen Marcus al bezig in de muziek bij verschillende bandjes en in 1969 speelde hij de rol van Claude in de Duitse versie van de musical "Hair". In Nederland lifte Jürgen mee op het succes die Duitstalige muziek begin jaren 70 had, "Ein Festival Der Liebe", "Eine Neue Liebe Ist Wie Ein Neues Leben" waren twee grote hits. In 1974 en 1975 deed hij in Duitsland mee aan de voorronde voor het Eurovisie Songfestival, maar won niet. Beide bijdrages werden overigens wel grote hits. In 1976 deed hij wel mee aan het songfestival namens Luxemburg met het in marstempo zwaar georkestreerde "Chansons Pour Ceux Qui S'aiment". Hij werd er 14e mee in een veld van 18 deelnemers.

Jürgen Marcus is nu 66 jaar en ook al werd het grote succes van de beginjaren niet meer gehaald, bleef Jürgen zingen en platen uitbrengen. Financieel is het hem desondanks niet voor de wind gegaan Hij is nu 66 jaar en heeft vorig jaar zijn faillissement moeten aanvragen.

3 opmerkingen:

 1. Ik ben jarenlang grote fan van Jurgen Marcus ,zo lang gehoopt ooit een optreden van hem te kunnen bijwonen ,jammer nooit gelukt hoe raar dit ook mogen klinken.Nu na zovele jaren nog steeds op zoek om toch iets over hem te vinden maar hier in Belgie is dat niet evident .Zo jammer vind ik dat waar kan ik aub terecht ? Zijn er nog optredens van hem ? Bedankt alvast als er iemand me eindelijk iets kan antwoorden groetjes Rosita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zijn website is op dit moment niet online, maar er staat dat ze er mee bezig zijn....

   Verwijderen
  2. Goede avond Aidan,
   Ja ik heb al wel meer dan honderd maal geprobeerd op zijn website maar steeds is in opbouw .Jammer maar zal echt moeten afwachten .Toch bedankt voor uw antwoord .
   MVG Rosita

   Verwijderen