zondag 14 september 2014

Madame Tussaud

Ook de laatste dag van mijn vakantie was het mooi weer, ik kan terugkijken op drie heerlijke weken en de laatste dag bracht me naar Amsterdam waar ik vriend Harry zou ontmoeten die voor de, volgens mij, vijfendertigste keer weer eens iets had gewonnen, wat altijd erg fijn is want hij deelt dat ruimhartig. deze keer konden we gratis een bezoek brengen aan Madame Tussaud op de Dam. We hadden er beiden niet zo'n beeld van (no pun intended) wat we konden verwachten. Ik was er járen geleden wel eens geweest en wist nog dat het een vrij statisch geheel was.

Nou, dat viel alleszins mee! Veel musea en tentoonstelling zijn tegenwoordig interactief, en Madame Tussaud is meegegaan met de tijdsgeest, Ik heb naast koningin Wilhelmina en Annie M.G. Schmidt gezeten, met een mantel om op de troon plaatsgenomen, en in een opwaaiende jurk me als Marilyn Monroe gevoeld, terwijl Harry ET naar huis heeft gefietst, een kopje koffie met George Clooney heeft gedronken en een onderonsje met prinses Diana heeft gehad. En passant heb ik nog even in bed gelegen met Robbie Williams en heeft Harry met DJ Armin van Buren achter de draaitafels gestaan. Dan heb ik het nog niet over de avonturen met James Bond en Spiderman gehad. Kortom we waren weer even 9 jaar, we hebben ongegeneerd genoten.

Tijd voor de lunch, en omdat er een soort werelddraaiorgeldagen waren, ze stonden overal en maakten een ongelofelijke rotherrie, was het zaak dat we strategisch gingen zitten, wel buiten, want het was immers mooi weer, maar niet waar je die orgels kon horen. De keuze viel op het terras van de Beurs van Berlage, met uitzicht op groepjes mensen die in groepsverband met heel onzinnige spelletjes/wedstrijdachtige dingen bezig waren. met verkleedpartijen en opdrachten waar ze zichtbaar veel plezier aan beleefden, en dat is altijd leuk om te zien. Bovendien mag je als man die nog geen 20 minuten daarvoor in een Marilyn Monroe jurk op een rooster heeft gestaan, daar niet zoveel van vinden.

Vervolgens zijn we door de stad gaan wandelen op voor mij nieuwe wegen, die net zo leuk of soms zelf leuker waren dan de bekende plekken in de stad. Volgens mij hebben we wel heel vreemd gelopen, want we kruisten in mijn gevoel wel vaak dezelfde punten, maar dat geeft niks met dat heerlijke weer en die Amsterdamse sfeer houd je ook op de laatste vakantiedag het vakantiegevoel nog goed vast.

Na een klein diner bij Ovidius zijn we weer richting station gelopen om de terugreis te aanvaarden, Tot Schiphol konden we samen reizen. Het was een heel fijne laatste vakantiedag.

2 opmerkingen:

  1. Wat was het weer een heerlijke dag samen xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is toch ook veel leuker, dat interactieve? Vroeger (jaren tachtig) liep je statig langs elk wassenbeeld..

    BeantwoordenVerwijderen