donderdag 23 oktober 2014

Albert versus Dirk

Als er in het kleine buurtwinkelcentrum waar ik woon, met een jaar vertraging, een nieuwe supermarkt wordt geopend, dan is dat een gebeurtenis die zijn weerga niet kent. Het jaar vertraging was opgelopen omdat tijdens de verbouwing men er achter kwam dat er geen goederenlift aanwezig was, en dat die er ook niet zo heel makkelijk in te maken zou zijn. Maar waar en wil is is een weg, en zo kon het gebeuren dat gisteren met veel luister de deuren werden geopend van een Dirk van den Broekfiliaal.

Opmerkelijk, want het winkelcentrumpje heeft al een Albert Heijn én een Lidl, je zou denken dat dat de lading wel zou dekken, maar het winkelcentrum presenteert zich nu als het winkelcentrum 'die vooruitloopt op de moderne ontwikkelingen'. Ik vind het een aandoenlijke slogan, beetje jaren 60.
Mijn moeder is op een leeftijd dat zo'n gebeurtenis als groots wordt ervaren, en omdat de opening precies op de dag was dat ik haar altijd bezoek, was de afspraak gauw gemaakt om Dirk direct te gaan leren kennen.

Eerlijk is eerlijk het is een heel mooie winkel met een bijzondere zuivelafdeling die in zijn geheel is afgescheiden van de winkel, je loopt als het ware het koelgedeelte in. En je gaat natuurlijk ook meteen de prijzen vergelijken met buurman Albert. Voor de boodschapjes die wij hebben gekocht gisteren, scheelde het soms wel 80 cent per artikel, zodat ik tot de voorzichtige conclusie kom dat op dat gebied Dirk al heeft gewonnen van Albert. Omdat ik moet zien uit te komen met een gefixeerd inkomen, zou het zomaar kunnen zijn dat Dirk mijn nieuwe supermarkt wordt.

Albert Heijn voelt dat ook al aankomen en daarom lagen er kortingsvouchers in de brievenbus welke alléén geldig zijn in de twee Albert Heijn filialen op loopafstand van Dirk.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten