zondag 26 oktober 2014

Wie is de mol?

In de krant las ik dat het succesvolle programma "Wie Is de Mol", om de fans al goed in de stemming te laten komen, druppelsgewijs bekend maakt wie er aan het programma meedoen. Ik geloof dat het pas in januari echt begint. Het blijkt dat de echte die hards al veel langer bezig zijn om voor zichzelf uit te maken welke BNers er het komende seizoen in te zien zullen zijn. Het is een onbekende wereld voor mij. Ik ken veel mensen die het een geweldig programma vinden, en uit de kijkcijfers blijkt ook dat velen er plezier aan beleven. Ik heb het al eerder gezegd, ik ben er te dom voor, ik heb het, aangestoken door enthousiaste vrienden, wel geprobeerd, maar ik snap er niks van. Het was alleen daarom al verbazingwekkend dat ik gisteren heb meegedaan aan het spel "Wie Is De Mol" dat vriend Harry had gewonnen bij een loterij.

Maar alvorens we ons in het spel gingen verdiepen had Harry voor Christian, Rick en mij een heerlijk diner samengesteld. Buffelkaas met tomaat vooraf, als hoofdgerecht een wrap met diverse groentes en een salade en als dessert chocoladefondue met fruit. Bij de koffie en thee presenteerde Harry die net terug was uit Istanboel Turkse zoete lekkernijen. Tel daar de gezellige sfeer met talloze kaarsjes en lichtjes in zijn woning en de mooie gedekte tafel met voor ieder van ons een klein Boeddha-beeldje bij op dan begrijp je dat het een feest was. Mensen die ooit eens hebben gevonden dat ik ruim van hand was als je bij me kwam eten, kennen duidelijk de coupieuse hoeveelheden niet die Harry zijn gasten met liefde voorzet.

Maar na het heerlijke diner was het tijd voor het spel. Na er even te moeten inkomen hebben we drie rondjes gespeeld. Het lot bepaalde dat ik de eerste mol was, wat als ik me goed herinner door Rick goed was voorspeld. De twee andere rondes heeft Chris zich van zijn diepste, donkerste, listigste, sluwste, vermoorde onschuld-achtige kant laten zien door een voor mij totaal onvoorspelbare mol te zijn. Het is een leuk spel, maar je kan het 10 keer spelen (10 verschillende locaties) en dan moet je het spel doorgeven aan anderen die het nog niet kennen, want dan weet je de antwoorden. Maar het geeft genoeg hilariteit. We hebben dus nog 7 rondjes te gaan.





2 opmerkingen:

  1. Ik heb nu pas kunnen reageren, zo in shock was ik.. Dutch Aidan aan het mollen!
    "just when you thought you've seen it all.." ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik begrijp de shock. Ik ben er ook niet goed in heb ik gemerkt, of Chris is gewoon een hele goede mol. of ik laat me gemakkelijk zand in de ogen strooien...

      Verwijderen