maandag 6 oktober 2014

Herinnert U zich deze nog? #59

PAUL VAN VLIET
"O O O WAT KAN IK LAAG"
1969
Tipparade



Op 18 december 1964 trad Paul van Vliet voor het eerst op met theatergroep PePijn in het theater met dezelfde naam aan de Nieuwe Schoolstraat in Den Haag. De groep bestond verder uit Liselore Gerritsen (destijds de vrouw van Paul) Ferd Hugas en Rob van Kreeveld.  In 1970 gaf Paul zijn eerste solovoorstelling in het Kurhaus met de, vind ik, mooie titel "Een Avond Aan Zee Met Paul Van Vliet". Een jaar ervoor had hij een carnavalshit met dit "O O O Wat Kan Ik Laag", waarop een qua stem nauwelijks herkenbare Paul te horen is.

Deze single was niet de maatstaf voor zijn latere repertoire, dat waren mooie luisterliedjes als "Meisjes Van Dertien" en "Pappa Is Blijven Hangen Aan De Sixties". Wel heeft hij onvergetelijke grappige typetjes tot leven geroepen in zijn 11 theatershows, Bram van de commune, Majoor Kees en Baron Taets van Aevezaethe zitten in het collectieve geheugen gegrift. 

Vanaf seizoen 2012 staat Paul in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag met de one man show "Zondagmiddag In Den Haag". Ook het komende seizoen vanaf 28 september t/m 5 april geeft Paul, inmiddels 79 jaar oud, op 12 zondagmiddagen een voorstelling. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten