zondag 8 april 2018

Week 14 2018; Wat een week!

Toen ik het hoorde dacht ik dat het een wansmakelijke zeer misplaatste 1 aprilgrap was, maar het bleek waar te zijn: in Rotterdam wilde men een koopavond op 4 mei, de avond van de nationale dodenherdenking. Bij geen enkel weldenkend mens zou zoiets in het hoofd opkomen, maar Dominique van Elsacker, de vertegenwoordiger van eigenaren en ondernemers in de Rotterdamse binnenstad zag er geen probleem in. Vanzelfsprekend wil het college van de gemeente Rotterdam dit niet, en gaat het onzalige idee niet door. Laten we vooral ernstig twijfelen aan het inlevingsvermogen alsmede het historisch besef van mevrouw van Elsacker.

In Eindhoven is een vrouw opgepakt omdat ze haar hond in een ondergrondse vuilcontainer had gedumpt. Lees die zin nog gerust eens over. De hond werd ternauwernood gered, nadat hij al met een lading afval in de vuilniswagen terecht was gekomen. De chauffeur hoorde geblaf, en zo werd het dier ontdekt. Hij zat in een linnen tas.

Op 2 april is de ex-vrouw van Nelson Mandela, Winnie, op 81 jarige leeftijd overleden. Ze was niet onomstreden en zoals altijd zal de waarheid ergens in het midden liggen. Een leuke anekdote vind ik dat toen Winnie Margaret Thatcher ontmoette ze zei: "I am the iron lady of South Africa". Waarop Margaret droogjes antwoordde: "And for whom do you iron?".

Nasim Agham de vrouw die uit boosheid op de videodienst drie mensen verwonde bij een schietpartij op het hoofdkantoor van YouTube en daarna zichzelf van het leven beroofde, werd in verschillende nieuwsberichten in de Verenigde Staten aangeduid als 'female gunman'.

Het is definitief, op 25 april, zijn geboortedag, zal de Amsterdam Arena worden omgedoopt tot de Johan Cruijff Arena. Zelfs ik als voetbalonverschillige snap de keuze en dat veel mensen er blij mee zijn.

Om meer redenen dan één is het verstandig dat het bericht over het feit dat leden van de Vereniging Erepeloton Waalsdorp vinden dat mensen met een 'te robuust postuur' niet meer in de erewacht mogen staan tijdens de dodenherdenking op de Waalsdorpervlakte na 1 april is geopenbaard. Ten eerste het hele gegeven op zich, ten tweede alle uitleg die secretaris Wendy Broer hierover geeft maakt het alleen nog maar ridiculer en meer belachelijk dan het idee al is en ten derde het feit dat de in hun ogen toch al te dikke mensen nu bij de catering (!) mogen werken.

Die handelsoorlog tussen China en Amerika komt op mij over als twee schooljongens die ruziën: 'Als ik niet met jouw voetbal mag spelen, mag jij niet met mijn autootjes'.  Een maatregel wordt door de andere partij beantwoord met een tegenmaatregel, waarop door de eerste partij weer met een tegenmaatregel op de tegenmaatregel komt, und so weiter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten