zondag 22 april 2018

Week 16 2018: Wat een week!

Eind vorige week was er plots tumult om zanger Dotan die middels nepprofielen op sociale media zijn eigen imago had opgepoetst. Ondanks zijn inspanningen daaromtrent had ik tot dit bericht nog nooit van hem gehoord. Nu wel, dus heeft het zijn effect bewezen. Hij ontkende in alle toonaarden, maar gaf maandag toch toe dat hij een 'trollenleger' had gebruikt. Nou ja, hij wilde aandacht, hij hééft nu aandacht.

In de deelstaat Victoria in Australië is er een epidemie van Buruli-ulcer die wetenschappers voor een raadsel stelt. Het is een vleesetende zweer, die alleen in Victoria voorkomt en nergens anders in Australië. Het komt er al langer voor, maar nu stijgen de aantallen schrikbarend. Men vermoedt dat de aandoening kan worden overgebracht door muggen of buidelratten.

VVD wil zwaardere straffen voor huisjesmelkers. Maar huisjesmelker en VVD Kamerlid Wybren van Haga, die zelf heeft toegegeven dat hij de regels heeft overtreden, heeft volgens de VVD integriteitscommissie helemaal niets fout gedaan. Dus hij kan aanblijven. Dat heeft natuurlijk niets te maken met de coalitie die maar 76 zetels heeft, toch? Gelukkig is er weer een andere VVD'er, Mitchell van der Koelen, kandidaat-raadslid in Almere, die de aandacht van de kwestie afleid, omdat hij uit de partij wordt gezet vanwege het feit dat hij meerdere vrouwen heeft gehackt om hun naaktfoto's te verkrijgen. Omdat al die VVD'ers die vanwege hun gebrek aan integriteit moeten opstappen niet meer is bij te houden is er een mooie site voor in het leven geroepen: Is er een VVD'er opgestapt? met een handige tijdlijn.

Na de alomtegenwoordige Nancy Reagan viel Barbara Bush mij veel minder op. Ze stelde zich naar de buitenwereld wat bescheidener op, hoewel ze in de familie bekend stond als ad rem. Ze was de vrouw van de 41e president van de Verenigde Staten en moeder van de 43e. 17 april is ze overleden op de leeftijd van 92 jaar.

Om afscheid te nemen van de middelbare school vieren studenten in Noorwegen de zogenaamde 'Russfeiring'. Tijdens Russfeiring worden ze vaak uitgedaagd of aangemoedigd om om hun kleren uit te doen of zelfs seks te hebben op rotondes. Elk jaar gebeuren er tientallen ongelukken. Daarom waarschuwen de autoriteiten met de mededeling: "We zeggen 'nee' tegen seks op rotondes".

In de ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie en Veiligheid zijn verschillende ruimtes en werkplekken afgezet met schotten, omdat de vloerconstructie onbetrouwbaar is. Volgens minister Ollongren kan er veilig in gewerkt blijven worden. Het zal best, maar zij heeft zitting in een kabinet die van de eerste leugen niet gebarsten is. Eerst werd het bestaan van memo's over de afschaffing van dividendbelasting ontkend, maar die blijken er, zoals iedereen natuurlijk al verwachtte, nu toch te zijn. Een vorm van dividenddementie lijkt me.

Noord Korea stopt per direct met kernproeven en rakettesten. Voordat u zich dansend op straat begeeft, Kim Jong-un zegt dat ie de proeven en testen stillegt, niet het hele programma. De sancties tegen zijn land gaan knellen, dus wil Kim zich van zijn goede kant laten zien. Ook de reden dat hij plots met Donald Trump wil gaan praten. Zijn land ligt op z'n gat. Niks meer niks minder.

Russfeiring

Australië

Barbara Bush

Geen opmerkingen:

Een reactie posten