zondag 1 april 2018

Week 13 2018; Wat een week!

Van sommige berichten kan ik intens vrolijk worden: "SBS trekt stekker uit afvalshow 'Vet Fit'; kijkcijfers te mager". Al na drie afleveringen stoppen ze het programma waarin (semi)BN'ers te volgen zijn in hun strijd tegen de kilo's. Zou het komen door de onvermijdelijke multifocááááááále René Froger? Online gaat het lijnen wel door.

In het steeds enger wordende China (kijk vooral "Zondag Met Lubach" van 25-3 terug) wordt de succesvolle film "Call Me By Your Name", goed voor drie Oscarnominaties waarvan er één verzilverd werd, niet vertoond op het Beijing Film Festival. De reden is niet gezegd, maar het zal alles te maken hebben met de homoseksuele personages. Hoewel homoseksualiteit niet illegaal is in China is de Chinese Communistische Partij er ook niet echt een voorstander van.

Je bent een Joodse dame van 85 jaar. In 1942 ben je aan de razzia in Parijs waar 13 duizend Joden werden samengedreven voor transport naar de vernietigingskampen ontsnapt. Je vlucht naar Portugal om na de oorlog naar Parijs terug te keren. Je woont alleen in een flatwoning waar je met messteken wordt vermoord door je 29 jarige buurman. Volgens justitie vanwege antisemitische motieven. Dat is wat Mireille Knoll is overkomen.

Vrolijk nieuws is zo fijn in deze verwarrende tijden. Ik werd het in ieder geval van het bericht dat de 18 jarige Charlie Lagarde uit Canada voor het eerst van haar leven een lot kocht en meteen de jackpot won, wat in dit geval betekent dat ze voor de rest van haar leven duizend dollar per week zal ontvangen. Ze kon kiezen tussen een miljoen dollar ineens of het levenslange inkomen. Vanwege haar leeftijd kreeg ze het advies voor de laatste optie te gaan.

Uit de mond van paus Franciscus leek te zijn opgetekend dat 'de hel niet bestaat'. Maar vanuit het Vaticaan is daar boos op gereageerd, hij is verkeerd geciteerd, zo stelt het Vaticaan. Tja, de steeds kleiner wordende groep van kritiekloze gelovigen moet wel het hele sprookje voorgeschoteld blijven krijgen natuurlijk. Als je iets verder nadenkt over wat voor vreselijke dingen door geestelijken zijn gedaan in de loop der tijden, dan zou de hel vol moeten zitten met machtsbeluste, kindermisbruikende oorlogen ontketenende 'dienaren van God'.

Prachtig vind ik ze, vlinders. Maar het gaat niet goed met ze. Sinds 1992 is het aantal vlinders met 40 procent gedaald. Maar niet alleen vlinders, ook andere insecten verdwijnen uit de natuur. Driekwart van de vliegende insecten is sinds 1989 verdwenen. Dat terwijl insecten zo belangrijk zijn. Voor het bestuiven van de gewassen, maar ook op andere gebieden spelen ze een cruciale rol.

Slecht gekleed in z'n boxertje had een dronken Rotterdammer een vuilniswagen in Capelle aan den IJssel uitgekozen om in een container te gaan slapen omdat ie geen zin had om verder te lopen. Een plek als elk andere. Hij werd wakker toen de container werd opgetild door de vuilnismannen, en begon te schreeuwen, net voordat de pers zou worden aangezet. Op het nippertje dus gered. de werknemers schakelden de hulpdiensten in. Met de man gaat het goed. Maar ik ben zo benieuwd hoe het met de vuilnismannen is. Je schrikt je toch de t*r*ng.


Mireille Knoll


Geen opmerkingen:

Een reactie posten