donderdag 15 augustus 2013

Blij als een kind

Soms kan ik zo blij zijn als een kind, let wel: ik bedoel dan een kind uit de periode toen ik zelf nog kind was. Een groot aantal kinderen van nu zijn niet meer zo gauw blij te maken, ze verwachten en eisen vrij veel en vinden het vanzelfsprekend dat aan al hun wensen gehoor wordt gegeven, zodat er nu kinderen van 3 jaar zijn met een TV op hun slaapkamer met een stapel DVD's er naast. 
De 'opvoeding' is heden ten dage toch heel anders dan toen ik een kind was, wij waren blij met kleine dingetjes, en zo ben ik weer terug bij het onderwerp van het blogje van vandaag.

Doordat ik in mijn jeugd ook wel eens het woord 'nee' heb gehoord, en ondanks dat toch tot een redelijk stabiele volwassene ben uitgegroeid kan ik nog steeds blij zijn met kleine dingen, zoals mijn bezoek aan de Woonstore waar ik heerlijk heb lopen dwalen door al het moois aangeboden en ik eindelijk de juiste haakjes heb gevonden voor mijn theeglazen. Ik kan daar intens van genieten. En passant ook nog wat bric-à-brac gescoord voor op de lanai. Het kleurt mijn dag.
Met dit soort kleine aankopen ben ik zo blij als een kind.


Zo'n uil kan je toch niet laten staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten