donderdag 22 augustus 2013

En zo gaat het dan beginnen...

Een week of twee geleden vond ik ineens dat mijn slaapkamer alsmede ook het trapgat wel eens een opknapbeurt konden gebruiken. Ik woon hier nu 13 jaar en heb in die tijd wel een ander bed en andere meubels voor in de slaapkamer aangeschaft en ook de trap heb ik in die periode onder handen genomen, maar de vloerbedekking en het behang stammen uit het begin van het millennium toen ik hier met mijn verloofde uit die tijd introk. En nu had ik er genoeg van. Van het behang en de vloerbedekking, de verloofde was al eerder over de houdbaarheidsdatum heen.

Het behang voor het trapgat, daar had ik een vastomlijnd idee over, voor de slaapkamer wel vagelijk iets in mijn hoofd, maar niets concreets. En ook al woon ik hier 13 jaar ik had geen idee van het bestaan van firma de Jong/behangwereld welke zich hier niet ver vandaan bevindt. Vriend Christian maakte me hier op attent en ik ben hem er zeer erkentelijk voor. Op de site had ik al gezien dat het behang voor het trapgat daar te vinden was en aan de enorme verscheidenheid die ik er zag leek me een bezoekje aan de showroom meer dan de moeite waard.

Gisteren ben ik geweest en als je binnenstapt moet je even rustig ademhalen, want de keuze is overweldigend. De vriendelijke dame vroeg of ik het kon vinden en pakte zonder aarzeling in één keer het juiste boek voor het behang bij de trap, vervolgens wees ze me uit eigen beweging op hun collectie dierenprintbehang toen ik haar meedeelde dat ik nog wilde kijken voor slaapkamerbehang. Misschien vond ze mij iets wild dierlijks hebben of zo, ik weet het niet, ik glimlachte beleefd, maar dacht: 'Dát doen we dus niet'.

Ik heb iets van mijn gading kunnen vinden en natuurlijk waren beide keuzes niet uit voorraad leverbaar, maar het is besteld en binnen 1 à 2 weken zou het binnen komen. Ik heb nog een stukje slaapkamerbehang meegekregen omdat ik ook vloerbedekking wil gaan uitzoeken.

Omdat handigheid met klussen niet tot mijn kwaliteiten behoort, en ik het ook gewoon helemaal niet leuk vind om te doen heb ik middels deze site vermeld wat ik graag gedaan wil hebben en ik krijg nu 5 offertes toegezonden waaruit ik kan kiezen. Één offerte heb ik al ontvangen, en de prijs valt mij reuze mee. Een tweede heeft me telefonisch benaderd voor nog wat vragen omtrent de werkzaamheden en zal mij vrijdag een offerte sturen.

Zelf mag ik wel het behang er af gaan halen. Jottem!!


Stukje slaapkamerbehang


Geen opmerkingen:

Een reactie posten