maandag 12 augustus 2013

Toen en Nu: Nancy Sinatra

Nancy Sinatra, de dochter van de zanger aller zangers Frank Sinatra, had ondanks haar beperkte vocale kwaliteiten eind jaren 60 enige hits waarvan "These Boots Are Made For Walkin'" de meest bekende is. Ze mocht ook het thema zingen van de vijfde James Bond film "You Only Live Twice", nadat haar vader die er voor was gevraagd haar naar voren had geschoven. John Barry, de schrijver van het nummer wilde Aretha Franklin, maar de producers kozen voor Nancy die op dat moment grote populariteit genoot met haar "Boots" hit en de duetten met haar vader en Lee Hazlewood. Het uiteindelijke nummer werd door John Barry samengesteld met de vocalen van Nancy uit meer dan 25 takes.

Ook had Nancy een heel korte filmcarrière, tussen 1964 en 1968 maakte ze 8 films. In de jaren 70 legde ze zich meer toe op de rol van moeder dan op haar zangcarrière. In 1985 verscheen het natuurlijk onvermijdelijke boek "Frank Sinatra My Father". Op 54 jarige leeftijd poseerde Nancy in 1995 voor 'Playboy'.

In 2005 had Nancy een onverwachte hit toen haar cover van de Cher hit "Bang Bang (my baby shot me down)" uit 1966 werd gesampled in de dance hit "Shot You Down" van de Audio Bullys.
Nancy Sinatra is nu 73 jaar.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten