zondag 2 februari 2014

Blije dagen

Afgelopen week zag ik dat vriend André op Facebook een linkje deelde van 100 Happy Days. Nu ben ik nooit zo'n doorklikker naar allerlei aangeboden linkjes, maar dit sprak mij wel aan, dus even een kijkje genomen en ik vond het meteen leuk. Het is eigenlijk kinderlijk eenvoudig: Iedere dag maak je een foto van een moment wat je blij of vrolijk maakt en dat deel je op een platvorm naar keuze (Facebook, Twitter, Instagram, etc).

Nu ben ik van nature al een vrij positief mensch, en zie ik, zoals ze dat in het Engels zo mooi kunnen zeggen, overal wel 'the silver lining' in, maar het is leuk om per dag iets wat je blij maakt te delen met anderen, zodat die er misschien ook wel blij van worden. Er zijn nu al diverse Facebook-vrienden die hier aan mee doen.

Ik vind het met name zo leuk en ook nodig omdat ik merk dat er mensen zijn die veel tijd en moeite nemen om hun negatieve meningen en opmerkingen gedetailleerd weer te geven op internet. Zij bezitten de 'gave' om overal een nare, vervelende of hatelijke opmerking te plaatsen, zij maken daar blijkbaar tijd voor vrij. Ik denk dat het 'negatieve-aandacht-is-ook-aandacht-mensen' zijn, en die zijn vooral niet blij met zichzelf en hun leven en dat maken ze op die manier dan kenbaar.

Zoals gezegd, richt ik me graag op het positieve, de blije en zonnige kant, zodat ik nu minstens 100 dagen achtereen een blij of vrolijk moment deel met mijn Facebookvrienden. Doe het gerust ook, vrolijkheid en blijheid delen kan nooit verkeerd zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten