woensdag 12 februari 2014

Wie ben ik?

In ieder mensenleven komen de grote vragen wel eens voorbij; 'wie ben ik?' 'Tot welk doel ben ik hier op deez' aard?' 'Hoe zien d'and'ren mij, en waarom?' Voorheen moest je voor antwoorden op deze vragen langdurig in analyse, maar nu het wereld wijde web voor een ieder toegankelijk is, kun je binnen een paar klikken en met het beantwoorden van een paar simpele vragen tot de kern komen van je diepste innerlijk.

Deze openbaring kwam tot mij door vriend Ruud die zich had onderworpen aan zo een grondige test en daar kwam uit naar voren dat hij qua persoon leek op het karakter Harry Potter. Ik ken Ruud, dus ik heb enige gezonde twijfels, maar het belangrijkste is dat deze uitkomst hem nieuwe inzichten in zichzelf en de wereld om hem heen geeft.
Ik heb vervolgens dezelfde test gedaan en mijn persoon was als twee druppels water als die van het Harry Potter personage Ron Weasley, nu ja het kon erger, geen fan van grote spinnen maar wel iemand met humor, daar kan ik mee leven, maar ik wilde meer, ik was analyse-addicted.

Welke persoon uit "The Big Bang Theory" was ik het meest aan verwand? Ik gokte van te voren op Sheldon, niet vanwege zijn buitengewone slimheid, maar meer zijn analytische no nonsense kijk op menselijke gedragingen en zijn nuchtere vaststelling daarvan, dat herken ik wel bij mezelf, maar neen, mijn evenknie hier was buurmeisje Penny. Happy-go-lucky, clueless, maar wel streetwise Penny, mmhh werkelijk?

"That 70's Show" dan? Donna. Is wel o.k. toch, Donna is in de serie met haar denken al ver vooruit op de tijd, iemand met visie en drang naar verbetering. Prima. Mensen die mij kennen zullen niet verbaasd zijn dat ik mijn gelijke bij "Golden Girls" en "Will & Grace" vond in respectievelijk Dorothy en Jack. De cynisch-ironisch kijk op dingen van Dorothy alsmede het enige dramatiek en cabaret toevoegen aan situaties waardoor het net wat bruisender en wellicht meeslepender wordt zoals Jack, daar zie ik mezelf wel in.

Maar mijn zoektocht naar mijn innerlijk eindigde bij voor welk personage uit "Two And A Half Man" ik door kon gaan. Charlie!!! Charlie f*ck*ng Harper!!! Pas toen zag ik het in: deze testen zijn de duivel! Het begint zo leuk en onschuldig maar je eindigt als een aan sex, drank en drugs verslaafd verzonnen persoon, die in helemaal niets, ik herhaal, helemaal niets op jou lijkt, maar jij denkt van wel, want van die anderen had je toch ook wel iets.....

De vraag waarmee je de zoektocht begon; 'wie ben ik?' is hiermee dus zeker niet beantwoord, en wil je echt antwoord op die vraag; een lieve goede vriend van mij is psycholoog, ik kan je een prijsopgave sturen. Maar wil je ondanks deze waarschuwende blog toch zelf eens testen welk verzonnen karakter uit een TV-serie of film het dichts bij jou ligt, typ als zoekopdracht 'who are you' in, gevolgd door de titel van de betreffende serie of film, en je zult meegezogen worden in een wereld die buiten je voorstellingsvermogen omgaat. Ik ben er geweest en zag op tijd in dat het niet goed was en ben uiteindelijk teruggekomen, maar velen lukt dat niet.
Er komen krachten los die veel sterker zijn dan jij. Wees er bang voor, heel bang.


Penny
Donna



Jack

Dorothy
Charlie


Geen opmerkingen:

Een reactie posten