woensdag 5 februari 2014

Facebook 10 jaar/Tegeltjeswijsheid 108½

Ik had er geen weet van, maar gisteren bestond Facebook 10 jaar en dat werd gevierd met een filmpje van iets meer dan een minuut met hoogtepunten van zaken die jezelf er op hebt gezet. Dat was amusant. Sommigen plaatsten dat filmpje op hun FB-pagina, maar ik kreeg dat in eerste instantie niet voor elkaar, maar plotseling verscheen er een groen knopje in beeld waarmee je de video wel kon delen. Bij mij begon het, hoe kan het ook anders, met foto's van eten, héél véél foto's van eten en etentjes, amai!

Ik ben sinds 2011 lid, eerst schoorvoetend, zo van, moet ik dat nou wel doen?, maar nu kan ik, overdreven gesteld, mijn leven zonder niet meer voorstellen. Het is zo leuk om met LEUKE mensen (dat is wel essentieel) op deze manier contact te houden over dagelijkse dingen, nieuwsfeiten, wat jou en je Facebookvrienden zoal bezighoud, je maakt vakanties van ze mee, soms ook ingrijpende gebeurtenissen, kortom niets menselijks is Facebook vreemd.

Persoonlijk vind ik dat ik niet té veel mensen als vriend moet/wil hebben, ik wil wel het overzicht houden, ik heb nu 61 vrienden die ik, op een paar na, ook allemaal daadwerkelijk in real live ken. De enkeling die ik écht alleen als FB-vriend heb zijn dan gewoon heel leuke mensen die ik via via ken. Ook, of liever gezegd juist, met collega's ben ik voorzichtig, niet lukraak iedereen. Ik kan me ook niet voorstellen dat ik ooit 358 vrienden op Facebook zal hebben zoals sommigen, zoveel mensen ken ik niet eens!

De insteek moet ook wel positief zijn, ik heb in die 3 jaar wel eens mensen verwijderd, bijvoorbeeld omdat deze meenden op een datingsite te zitten, dat bracht nogal wat beschamende situaties met zich mee, dat ik moest gaan nadenken hoe ik iets kon plaatsen zónder dat deze personen daar dubbelzinnig op zouden reageren, dan is het gauw klaar natuurlijk.

Gisterenavond is een goed voorbeeld van hoe leuk het kan gaan op Facebook. Ik had uiteindelijk mijn lookback-filmpje geplaatst, mensen gaan er op reageren, ik stelde de vele eetmomenten vast en plotseling komt vriend André met een leuke opmerking, waarvan ik vond dat het een nieuwe tegeltjeswijsheid zou kunnen zijn, vervolgens binnen luttele minuten zet vriendin Shirley een tegeltje neer met de opmerking van André. Ik ging stuk.
Vanzelfsprekend hier de allernieuwste tegeltjeswijsheid, ook leuk in kruissteek aan de wand:




Geen opmerkingen:

Een reactie posten