woensdag 26 februari 2014

Een kind met een missie

Met kinderen heb ik niet zoveel, ik zal ze niet slaan, maar ik vind het over het algemeen over het paard getilde, tot in de afgrond verwende, luidruchtige, aandachttrekkende, vervelende, hun zin doordrijvende, ouders en anderen murw makende, manipulatieve kleine dictatortjes, maar zo heel af en toe is er ineens een leuk kind, dat haalt dan ook vaak de krant omdat zoiets bijzonder is.

De 9-jarige Dani Jonas is zo'n kind, hij gaat vandaag op school in Middelharnis, in het bijzijn van de burgemeester, zijn door hem zelf ontwikkelde tabletapplicatie Touch & Go Junior presenteren. Het is een app over pesten, en hij kwam op het idee toen er op school aan dat onderwerp werd gewerkt. Hij zegt dat het voor de kinderen van groep 5 t/m 8 is én natuurlijk voor de leraren en schoolleiding.

De stap voor kinderen die gepest worden is vaak te groot om het zelf tegen een leraar te vertellen, maar met deze app met verschillende vragen komen de gegevens bij de leraar terecht die er dan vervolgens iets mee kan gaan doen, maar de antwoorden kunnen ook anoniem gegeven worden. 

Vandaag is dus de presentatie op zijn school, maar Dani hoopt dat andere scholen ook gebruik zullen gaan maken van de app en de meldpesten.nu zuil
Dani is een kind naar mijn hart, die komt er wel als hij op zo'n jonge leeftijd al met zulke mooie dingen bezig is.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten