dinsdag 4 februari 2014

Toen en Nu: Julien Clerc

Zijn echte naam is Paul Leclerc en hij brak in 1969 in Frankrijk door met een rol in de Franse versie van de hippiemusical "Hair". In de jaren 70 kreeg hij ook in Nederland grote bekendheid met hits als "Si On Chantait", "Ce N'est Rien", "Elle Voulait Qu'on L'appelle Venise" en natuurlijk de nummer 1 hit "This Melody". Julien maakt nog steeds platen en treedt nog steeds op, ook in Nederland waar hij een trouwe schare fans heeft.

Vorig jaar april trad hij weer op in Nederland met liedjes die hij zelden of zelfs nog nooit live gespeeld had.. 'Het is bijzonder om je eigen werk opnieuw te kunnen ontdekken op deze manier en zorgt voor een fijne combinatie van nostalgie en frisheid' Speciaal voor Nederland had hij zijn grootste hit, "This Melody"  aan de setlijst toegevoegd. 'Eigenlijk speel ik dat nummer nu niet, maar het is hier zo'n grote hit geweest, dat ik het graag doe'.

Julien's belangrijkste tekstschrijver Etienne Roda-Gil overleed in 2004 en hij neemt nog altijd een belangrijke plaats in in het leven van Julien. 'Hij was een stukje ouder waardoor ik sommige liedjes misschien niet altijd helemaal begreep, als ik de teksten nu doorlees, begrijp ik steeds meer wat hij probeerde uit te dragen'. 'Als jonge jongen zong ik ze vol overtuiging, maar nu bekijk ik ze op een andere manier, Etienne schreef geen popliedjes, maar poëzie. Daar streef ik zelf ook naar'.
Julien is nu 66 jaar en dus still going strong.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten