donderdag 5 juni 2014

Broodnodige kennis

Ineens vonden ze het bij Albert Heijn een goed idee om de verschillende broodjes los te koop aan te bieden in plaats van per 2 stuks voorverpakt, in tegenstelling tot de initiatiefnemers van het hoofdkantoor, waar dit idee ongetwijfeld vandaan komt, zag ik de bui direct al hangen. De stickertjes op de appels met daarop wát voor een appel het is, is gedaan voor de caissières, omdat die schatten geen idee hebben van appelsoorten, en zo kunnen ze de juiste prijs rekenen na het afwegen bij de kassa.

Ik voorzag problemen, want als die lieverds al geen appels herkennen, hoe herkennen ze dan de broodjes die de klanten zelf in de zakjes doen? Vorige week had ik 8 volkorenpistoletjes, in 2 zakjes gedaan. Het pistoletje is echt niet het meest exotische broodje uit het assortiment, zelfs vrij gewoon, zeg maar. Ik vond voor wat ik in mijn karretje had liggen het eindbedrag vrij hoog, en bij het nakijken van de kassabon had het kassameisje het pistoletje aangezien voor een heel volkoren brood. Acht hele volkorenbroden, wel te verstaan. Zij heeft dus zonder ook maar even te denken dat €2,49 voor 1 pistoletje wel erg veel is gewoon 8 maal €2,49 aangeslagen i.p.v. €0.30 wat zo'n broodje werkelijk kost.

Ik ken de procedures van Albert Heijn, men dient zich bij de counter te vervoegen als er iets niet klopt. Aan de dame achter de counter zag ik dat dit niet het eerste 'broodfoutje' was van die dag, en ik moest eigenlijk wel lachen om de hele situatie, omdat je duidelijk kan merken dat deze verandering is bedacht door mensen die totaal geen ervaring hebben op de winkelvloer van Albert Heijn, en dit achter een bureau op het hoofdkantoor hebben verzonnen, terwijl ik als klant dit al mijlen ver van te voren zie aankomen.

Gisteren weer 8 pisoletjes gekocht, en nu dacht het poppenkind achter de kassa dat het Franse stokbroden waren à €0,99. Omdat ik nu nog alerter was keek ik naar wat ze aansloeg, zodat ik haar meteen kon corrigeren. Mijn gedachte was dat als ze direct ziet wat ze fout doet, met de broodjes nog onder haar neus, ze dat beter zou onthouden dan als een collega dat naderhand zou zeggen, en dat was ook zo, na mij had een klant ook pistoletjes, en dat deed ze nu meteen goed. De in mijn ogen moeilijker herkenbare meergranen bolletjes had ze wel meteen goed. Ik ga er de komende tijd vast nog veel lol mee beleven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten