vrijdag 27 juni 2014

WTF!?

Gisteren was er op het journaal weer eens een bericht waarbij ik letterlijk met open mond het nieuws tot me nam, en dan bedoel ik niet de schorsing van de hapgrage Luis Suárez, kijk naar die man zijn gebit, zie die tanden, met zo'n overbite is zulk gedrag genetisch bepaald. Nee dat zal allemaal wel, waar ik bijna van van de bank viel was het nieuws dat een ambulancebroeder in Amsterdam die was aangevallen door een hysterische hersenloze tijdens het uitoefenen van zijn werk zich in de rechtbank moest verantwoorden omdat hij 's mans keel voor een kort moment had vastgegrepen, zelfverdediging dus.

Het wordt nog gekker, de twee mannen die op een bijna dierlijke manier, zowel verbaal als fysiek, tekeer gingen tegen het ambulancepersoneel, waar tegen de betreffende ambulancebroeder vanzelfsprekend aangifte heeft gedaan wegens bedreiging en mishandeling, hoeven zich niet te verantwoorden, één van hen kreeg een geldboete van €50,- en de zaak tegen die van het keeltje is geseponeerd.
Bent u daar nog?

Herinneren wij ons nog de Stichting Ideële Reclame (SIRE) met de campagne 'Handen Af Van Onze Hulpverleners'. En de stelligheid van Minister Opstelten in deze? Nu staat dus iemand van wie men de handen af zou moeten houden, dat hadden we, speciaal voor de onderste lagen van de bevolking, namelijk afgesproken met elkaar, in het beklaagdenbankje en hoorde een taakstraf van 20 uur tegen zich eisen. Aan de andere kant, erger dan zich met dit soort, en ik gebruik de term losjes, 'mensen' te moeten occuperen kan die taakstraf niet zijn, maar het is natuurlijk te idioot voor woorden.

Wat voor signaal geef je dan in godsnaam af?
De officier van justitie had wel begrip voor de ambulancemedewerker, "Omstanders hebben zich niet te bemoeien met het werk van hulpverleners", zo vond hij. "Zonder hun inmenging had de medewerker niet terechtgestaan".  Maar dan toch die 20 uur straf eisen. De rechtbank doet over 2 weken uitspraak


Geen opmerkingen:

Een reactie posten