donderdag 26 juni 2014

Van de nood een deugd maken

Mijn moeder wilde graag wat nieuwe broeken hebben en we zouden in mei al naar de stad gegaan zijn als het hele gedoe met die pijnen en de operatie er niet tussen was gekomen, maar gisteren zijn we dan toch gegaan. We wilden ook graag het nieuwe station zien, ik reis doorgaans via station Blaak en mijn moeder had het op TV gezien en dacht dat ze het nooit in het echt zou zien omdat ze niet meer reist per trein, dus had ik gezegd dat als we gingen winkelen we dat in één moeite door konden gaan bekijken.

Het is echt heel erg mooi, het voorheen onoverzichtelijke plein voor het station met trams en bussen, is nu een mooie ruim plein geworden, de vroegere hal en smalle doorgang naar de perrons is een ruimte geworden met veel winkels en vooral zaakjes waar je wat kunt eten of drinken, of meenemen voor in de trein. Wat ook heel bijzonder is, is dat de karakteristieke letters en klok van het oude station zijn geïntegreerd in het nieuwe ontwerp.

Wat ook bijna klaar is is de prestigieuze Markthal, een overdekte (food)marktvloer met woningen in een hoefijzervormige boog er omheen gebouwd. In oktober gaat het open. Ik heb zo voor de vorm eens gekeken naar een woning aldaar, maar buiten dat het boven het budget is, moet ik niet aan verhuizen denken, het idee aan dat hele gedoe doet me de moed al in de schoenen zinken, en dat terwijl ik na mijn eerste scheiding in 1 jaar 3 keer ben verhuisd, daar draaide ik toen mijn hand niet voor om. En dan ook, ik zou mijn miniparkje missen waar ik nu in woon, al dat groen, de vijvers en de vogels. Ik woon dicht genoeg bij de stad om áls ik drukte wil ik er binnen een kwartier zit.

We hebben dus een leuke middag gehad en veel gezien, maar broeken, daar is ze niet voor geslaagd. Een dame van mijn moeders leeftijd heeft heel vastomlijnde ideeën van wat ze wel en vooral wat ze niet wil, en we waren ook net iets te laat voor lichte broeken, er hangen nu al allemaal al herfstkleuren, en dat was nou net niet de bedoeling.

Daar zit ze dan, mijn moeder voor het nieuwe station, waar ze in haar leven zovele stappen heeft gezet.

Woningen van de Markthal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten