maandag 23 juni 2014

Klijnsma let op de kleintjes

De Partij van de Arbeid is duidelijk de weg kwijt, en komen met ideeën die wel uit een cabaretvoorstelling lijken te komen. Asielzoekers en allochtonen vinden als vanouds nog steeds een luisterend oor bij deze partij, met de chronisch verontwaardigde pratende trui Hans Spekman voorop, maar voor de rest is het sociale aspect ver te zoeken. Minister Lodewijk Asscher kwam met het volslagen idiote plan, dat mensen met een tijdelijk contract meer rechten zou geven, Vanaf juli 2015 kunnen ze niet na drie jaar, zoals nu, maar na 2 jaar aanspraak maken op een vast contract. Lodewijk geeft hiermee aan niet in de maatschappij te staan, want wat gebeurt er? De tijdelijke krachten worden vanaf dat moment niet na 3 maar na 2 jaar ontslagen.

En dan hebben we nog de volslagen ongeloofwaardige Jetta Klijnsma, de op een 'nou-dat-is-toch-heel-gewoon'- toon enkele weken geleden meedeelde dat mensen die mee willen doen aan de door het kabinet voorgestelde participatiemaatschappij en hun oude ouders in huis nemen te maken zouden krijgen met een mantelzorgersboete, de ouders zouden worden gekort op AOW, "Want", zo stelde Jetta, "er zijn minder kosten van o.a. huur, dus kan er makkelijk wat geld af". Vanzelfsprekend leidde dit tot veel onbegrip, en in plaats van de belachelijkheid van haar voorstel in te zien, stelt ze het een jaar uit en gaat ze er nog eens goed over nadenken.

Je zou denken dat van iemand die drs. voor haar naam mag zetten toch wel enige intelligentie mag worden verwacht, ik twijfel zeer aan haar verstandelijke vermogens nu er onlangs uit haar mond kon worden opgetekend, en ik ben bang op diezelfde 'dat-is-toch-vanzelfsprekend-toon', dat ouderen die AOW ontvangen het beste een moestuintje konden beginnen, dat scheelt zo in de kosten voor het eten.
Wat een ongelofelijke domme doos! Als Youp van 't Hek het in een voorstelling zou verwerken zou de zaal plat liggen. Iemand als Jetta, lid van een partij die het sociale altijd hoog in het vaandel hadden staan, moet toch tegen zichzelf in bescherming worden genomen en meteen uit haar functie worden ontheven.
Kan ze fijn een moestuintje beginnen, als 57 jarige kun je daar niet vroeg genoeg mee beginnen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten