woensdag 23 september 2015

Effe googelen

Gisteren kwam via het journaal en vriendin Nadira het nieuws tot me dat Douwe Bob volgend jaar ons land zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Ik was blank, had geen idee wie het was, aan die naam te horen leek het me iets Fries, maar gelukkig kunnen we in deze tijd effe googelen.

Douwe Bob is dus alleen z'n voornaam, net zoals Cher of Madonna. Voluit heet hij Douwe Bob Posthuma, geboren in Amsterdam, dus helemaal geen Friesland. Zoon van Simon Posthuma die in de jaren 70 een duo vormde met Marijke Koger, en zij scoorden als Seemon & Marijke een nummer 2 hit met "I Saw You". Douwe Bob zelf heeft in 2012 meegedaan aan een TV-talentenjacht "De Beste Singer Songwriter Van Nederland", en die zelfs ook gewonnen. Dat is geheel aan me voorbij gegaan.

Douwe Bob schrijft zijn liedjes dus zelf en speelt piano en gitaar. Hij heeft twee albums gemaakt waarvan de laatste "Pass It On" op de eerste plaats van de Album Top 100 heeft gestaan. Qua singles doet ie het wat minder, z'n eerst single net na het winnen van het programma werd vanzelfsprekend een hit en een duet met Anouk was ook goed voor nummer 2 in de Single Top 100.

Het genre van zijn muziek is country en folk met wat invloeden uit de jaren 60 en 70, en dan komen we natuurlijk uit bij het Eurovisie Songfestival, want was het niet het countrydeuntje van de Common Linnets welke in 2014 een verrassende tweede plaats behaalde op het songfestival? Dat succes willen we natuurlijk nog wel eens meemaken na het debacle van dit jaar met de als Violet Beauregarde geklede Trijntje Oosterhuis. We wachten geduldig zijn zelf gecomponeerde liedje af.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten