dinsdag 29 september 2015

Toen en Nu: Martine Bijl

Kort geleden werden wij opgeschrikt dat de 67 jarige Martine Bijl was getroffen door een hersenbloeding. De laatste berichten hieromtrent zijn hoopvol te noemen, ze is bij kennis en van de afdeling intensive care af. Martine en haar familie zijn blij dat ze niet wordt belaagd en dat haar de rust gegund wordt om te herstellen.

Martine is zo veelzijdig dat je bijna zou vergeten dat ze is begonnen als zangeres. In 1965 werd ze als 17 jarige ontdekt door Willem Duys. Ze heeft slechts één keer een hit gehad in 1977 met "Het Limburgs Klaaglied", waarin ze het relaas bezong van een meisje dat tegen wil en dank carnaval moet vieren. Veel meer is ze bekend als actrice, ze heeft 10 jaar lang samen met John en Johnny Kraaijkamp gespeeld in de comedy "Het Zonnetje In Huis", een van oorsprong Britste serie die Martine, naast dat ze er in speelde, ook vertaalde en bewerkte. Vertaalwerk deed ze ook voor verschillende musicals van Joop van den Ende en voor de comedy "Kees & Co". 

Vanaf 1983 tot 1990 maakte Martine ook 4 theatershows waarin ze verschillende typetjes neerzette waaronder de hilarische roddeljournalist Agnes de Boer, die ook verschillende keren op TV langs is gekomen. Verder was ze natuurlijk vanaf 1971 t/m 1983 panellid bij het programma "Wie Van De Drie", waren er verschillende TV-shows waarin ze centraal stond, presenteerde ze diverse programma's, schreef ze boeken, en laten we reclames van Hak niet vergeten, kortom Martine is een veelzijdige en creatieve vrouw.

Nu maakt ze voor het derde seizoen furore met het veel bekeken en zeer gewaardeerde programma "Heel Holland Bakt", waarin ze op haar kenmerkende ironische wijze de presentatie op zich neemt. De serie was al opgenomen voordat ze de hersenbloeding kreeg. Ik wens haar van harte beterschap toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten