zondag 27 september 2015

Moeders tegen Muppets

Op 8 februari 1998 zond ABC de laatste aflevering van "Muppets Tonight" uit, en nu zo'n 17 jaar later kondigde ABC ruim van te voren aan dat er nieuwe Muppetsshows aan zaten te komen, maar dat deze minder, of liever gezegd helemaal niet, voor kinderen zijn bedoeld, maar voor volwassenen. Duidelijk voor iedereen dus, maar toen de eerste aflevering op 22 september j.l. was uitgezonden, liet de actiegroep One Million Moms, een naam waarvan ik al meteen jeukende rode vlekken in mijn nek krijg, direct van zich horen. De serie moet meteen gestopt volgens hen, omdat de door De Kinderen zo geliefde poppen nu plots cynische grapjes voor volwassenen maken en het o.a. over vreemdgaan, daten en verleiding gaat.

Alles draait om de persoonlijk gebeurtenissen in de levens van de Muppets met als rode draad "Up Late With Miss Piggy" een fictionele late night talk show van Miss Piggy, die, zoals we allemaal weten van Kermit af is en die op zijn beurt een nieuwe vriendin heeft, Denise. Fozzy heeft een menselijke vriendin wiens ouders het absoluut niet goed vinden dat ze met een beer date. Mij lijkt het hilarisch, en ook Lisa Henson, de dochter van Jim Henson de bedenker van de Muppets, ziet het probleem niet: "Iedere productie van de Muppets had een andere toon dan de voorgaande, Ik denk dat het natuurlijk en grappig is om ze in een moderne context te zetten."

Ach ja, only in America, het land met de grootste porno-industrie, waar verafgode prinsjes en prinsesjes van de One Million Moms dagelijks worden blootgesteld aan geweld en doodslag op TV is nu commotie om een programma wat, zoals aangekondigd, helemaal niet voor kinderen bedoeld is. Als je dan zo'n geweldig goeie One Million Mum bent, dan laat je je kind daar überhaupt niet naar kijken. Een gewaarschuwde One Million Mum telt voor Two Million.

Ik hoop wel dat het ook in Nederland uitgezonden gaat worden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten