maandag 1 mei 2017

Waarom? Daarom!

De redenen om dingen te doen of beslissingen te nemen zijn er velerlei. Er kan een weloverwogen doordacht plan achter zitten, of het is het enig logische wat gedaan kan of zelfs moet worden. Maar soms hoor je van een reden, waarvan je in eerste instantie denkt dat je het niet goed verstaan of misschien verkeerd begrepen hebt. Ik had het van de week toen ik nieuws vernam uit de staat Arkansas in de Verenigde Staten.

Voor het eerst sinds 12 jaar werd daar weer actief een doodstraf uitgevoerd, of een doodstraf, sinds 20 april zijn vier gevangenen om het leven gebracht. Het hadden er acht moeten zijn, maar de vier andere zaken lopen nog. In Arkansas hadden ze haast met het uitvoeren van de executies. De reden?
De houdbaarheidsdatum van de gebruikte middelen verstreek eind april.

Het is voor sommigen waarschijnlijk een reden zo goed als elk andere, maar het middel werkte, zo tegen de einddatum, waarschijnlijk toch niet zoals het zou moeten, want twee van de vier geëxecuteerden bewogen nog en maakten geluid nadat een verdovend slaapmiddel was toegediend. Dat is door getuigen vermeld. De rechter heeft een autopsie gelast, omdat hij wil weten of de gevangenen nog bij kennis waren toen de dodelijke injectie werd gegeven. Als dat zo was kunnen ze veel pijn hebben geleden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten