vrijdag 21 juli 2017

Mankracht

Na de tijdelijke vrijstelling van sollicitatieactiviteiten vanwege het overlijden van mijn moeder, ben ik er begin deze maand weer aan begonnen. De eerste afwijzing heb ik ook al mogen ontvangen, met, je raadt het nooit, als reden dat ik niet in het profiel pas. Daar, zoals ik wel meer heb vermeld, netwerken dé manier schijnt te zijn om aan werk te komen, heeft Noes mij meegenomen naar Mankracht een netwerkborrel speciaal voor mannen met 'artistic leanings'. Het concept bestaat sinds 2009 en vindt plaats op iedere derde donderdag van de maand. Leuk was dat de voorzitter van Mankracht afgelopen zaterdag gast was in het radioprogramma 'Uit De Kast' waarin ik de column verzorg.

Na verschillende locaties, zo hoorde ik, wordt de netwerkborrel nu gehouden in Ferry op de Westblaak. Ik was er nog nooit geweest, maar het is een erg leuke zaak. Noes is natuurlijk iemand die heel veel mensen kent en erg makkelijk contact legt, zodat ik in een leuk gesprek kwam met een directeur van een bedrijf die mij z'n kaartje gaf omdat hij het ongelooflijk (lees: belachelijk) vond dat ik er ooit eens was afgewezen omdat ik niet in het profiel zou passen. Hij kon natuurlijk niets beloven, maar raadde mij aan om hem te benaderen als ik nog eens een vacature zag welke ik geschikt voor mezelf achtte. Ik heb geen verstand van netwerkborrels, het was mijn eerste keer, maar ik denk dat ik voorzichtig kan stellen dat dit toch een geslaagde eerste poging was.

Naast het netwerken natuurlijk ook sociaal contact gemaakt, leuk gesprek met een andere bezoeker gehad die weer bijna van z'n kruk viel toen ie vernam dat ik deze zaak helemaal niet kende, voor hem was het een soort verlenging van z'n huiskamer. Hij sprak er regelmatig met vrienden af, hij woonde er ook niet zo ver vandaan, dat scheelt natuurlijk ook. Mijn eerste netwerkborrelkennismaking beviel dus goed, de locatie was leuk, er is een ongedwongen sfeer, en ja het is zoals ik in een eerdere blog schreef, in de ene hand een glas wijn en in de andere een bitterbal, maar omdat hier de fine fleur van de samenleving elkaar ontmoet ook exquise belegde mini sandwiches. Ik ga hier zeker vaker naar toe.

Ferry 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten