donderdag 20 juli 2017

Zegeningen

'Tel je zegeningen' is één van de belangrijkste motto's waar ik naar leef. Er is zoveel om dankbaar voor te zijn. Bewust zijn van kleine dingen, die weinig tot soms helemaal niets hoeven te kosten, zoals van de week mijn ontdekking van het Schollebos, ik kan daar intens van genieten. Of gewoon een bakkie koffie met wat lekkers erbij, muziekje op en ik voel me de koning te rijk. Of kan er iets op tegen het voldane gevoel na eens fijn intensief gesport te hebben? Zo zijn er talloze dingen op te noemen die je een geluksgevoel geven, je moet ze alleen willen en kunnen zien en in het moment leven.

Zo kan ik me ook helemaal ontspannen als ik met vrienden iets leuks onderneem, of als we elkaar treffen bij malkander thuis voor een leuke avond. Gisteren heb ik gezellig met vriendin Nadira een hapje gegeten bij 'In Den Boekenkast', wat nog een verjaardagscadeautje was van haar aan mij. We hebben fijn één op één weer kunnen bijkletsen onder het genot van een wijntje en een copieus diner. De te verwachten onweersbuien bleven uit, zodat we zalig buiten hebben kunnen zitten. Maar ook met meerdere vrienden is het altijd een feest om bij elkaar te zijn, volgende week hebben we weer een samenzijn in het pittoreske Alphen aan den Rijn waar ik al naar uitzie. En ook de vrienden die ik minder vaak zie, soms maar een paar keer per jaar, ik prijs me gelukkig dat ze in mijn leven zijn, sommigen al zo'n 35 jaar.

Kortom, in deze tijd waar negativiteit, afgunst en het zich altijd maar beklagen over van alles en iedereen de boventoon voert voel ik me een gezegend mens met de kleine gelukjes van alle dag.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten