dinsdag 2 juli 2019

De aannemer

Gisteren zou tussen 12.00 en 16.00 uur de aannemer komen die het Duurzaam Wonen project zal gaan uitvoeren in het najaar, en om iets over drieën belde ze aan. Omdat iedere woning toch nét even anders is, wordt met iedere bewoner het huis doorgelopen om aan te geven welke werkzaamheden er plaats gaan vinden, en vooral ook wat er voor uit de weg geruimd moet worden.

Ze was verrukt van mijn 'regenboogtrap' en moest zichzelf staande houden aan de deurpost bij het betreden van m'n loop-in-kast onder het verzuchten van 'had ik maar zo'n kast'. Ook viel haar op dat ik een muurtje heb tussen de keuken en de woonkamer waar anderen een open keuken hebben of een enkeling nog de doorgeefkast. Ook heb ik als hoekwoning een zijraampje en is mijn lanai boven de vijver gesitueerd waardoor 'de arm' die de nieuwe ramen moet gaan aanbrengen dat op een andere manier zal moeten doen.

Gelukkig beginnen ze aan een ander blok ergens in september, zodat alle kinderziektes zijn geweest als ze met mijn woning zullen starten. Het is nogal een gebeurtenis. Ik krijg t.z.t. een dagkalender waarin staat weergegeven waar op welke dag wat gedaan wordt. Ik moet natuurlijk ruimte maken zodat de werklui aan de slag kunnen. De eerste dag wordt het asbest aan de buitenkant op de galerij en op de lanai weggehaald, waardoor ik óf van acht tot vier in huis zit, óf van acht tot vier uit huis ben en er in de tussentijd niet in kan. Vervolgens worden alle ramen vervangen, gaat er geschilderd worden, zal de mechanische ventilatie worden aangebracht, en zo nog wat zaken. Daarnaast gebeurt er nog van alles waarvoor ik niet thuis hoef te zijn, o.a. de zonnepanelen op het dak. Alles wat in huis plaatsvindt waarvoor ik aanwezig moet zijn duurt zes dagen met een weekend er tussen.

Ze vermoedde dat ik zo om en nabij eind oktober aan de beurt zal zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten