dinsdag 23 juli 2019

Toen was geluk... #38

Ineens moest ik er aan denken, of het nu komt omdat de 'grote vakantie' onlangs weer is begonnen of dat iets anders het heeft getriggerd; 'Reis om de wereld' zoals het bij ons op school werd genoemd, maar er werd ook wel gesproken over 'apenkooien'. Het was de laatste gymles voor de vakantie, dan had juffrouw van Munster onze gymlerares alle gymtoestellen in de zaal opgesteld, de touwen en ringen hingen uit, de banken waren zo geplaatst dat er hoogteverschillen waren en kon 'reis om de wereld' beginnen.

De bedoeling was dat je je alleen maar voortbewoog over de toestellen en de grond niet mocht raken, dan was je af. Ik meen dat één iemand ook werd aangewezen om de anderen af te tikken, dan was je ook af. Je moest dus zorgen dat je de tikker ontliep door over de toestellen te lopen en via touwen, ringen en ik weet al niet wat zo ver mogelijk bij hem/haar vandaan te blijven zonder dus de grond te raken.

Wij kinderen vonden dat natuurlijk het summum, we keken er ook echt naar uit. Ik kan me nu indenken dat die toestellen zo aan het eind van het jaar toch uit de opslag moesten omdat dat en de toestellen zelf moesten worden schoongemaakt en nagekeken om na de vakantie er weer een heel schooljaar tegen aan te kunnen. Zou 'Reis om de wereld' nu nog steeds worden gedaan op lagere scholen?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten