maandag 11 november 2019

Ergens vanuit gaan

Ergens vanuit gaan, kent u die uitdrukking, thuis of op uw werk? Ergens vanuit gaan."Goh, ik ging er vanuit dat jij de afwas zou doen" of "Ik ging er vanuit dat jij het printerpapier zou aanvullen". Ergens vanuit gaan. Ik moest er aan denken nu als enige op de galerij mijn buitendeur en meterkastdeur niet zijn geverfd. Ik was er vanuit gegaan dat het plan van aanpak zo dichtgetimmerd was dat ik daar niet zelf achterheen zou hoeven. Nu blijven de mannen voorlopig nog in de buurt, want mijn straat is dan wel bijna klaar, maar dan verhuist het hele circus naar de andere straat, maar ik heb toch de duurzaamwonenprojectbegeleidster verwittigd. Want van de week zag ik schilder Jan, die de deuren doet, op mijn stukje galerij en ging ervan uit dat als ik 's avonds thuis zou komen mijn twee deuren geverfd zouden zijn, maar niets bleek minder waar. Het zou worden doorgegeven en dan ga ik er maar vanuit dat dat ook gebeurt.

Waar ik ook van was uitgegaan. was dat de zonnepanelen onderhand wel zouden zijn aangesloten. Omdat mijn deuren 'vergeten' zijn, ging ik er vanuit dat het met de zonnepanelen ook zo zou kunnen zijn. Er is wel het e.e.a. aangebracht in de meterkast, maar de kabel hangt er nog los bij en het kastje is nog niet helemaal in elkaar gezet. Nu is het belangrijk om voordat men anderen gaat aanspreken men van de feiten op de hoogte is. Bij navraag bleek dat bij de buren de zonnepanelen ook nog niet in werking zijn, dus wacht ik het nog even af. Als de zonnepanelen aangesloten zijn moet ik mijn energiebedrijf daarvan op de hoogte stellen en ik zag op hun site dat zij willen weten hoeveel Wattpiek de panelen hebben. Ik ga ervan uit dat ik dat nog te horen krijg van de plaatsers, want in het informatiepakket staat er niets over in, alleen dat per woning vijf zonnepanelen worden geplaatst.

Zo ging ik er ook vanuit dat ik blind kon vertrouwen op de incasso die mijn sportschool doet. En dat is al die jaren ook gewoon goed gegaan. Maar nu ontdekte ik dat het lidmaatschapsgeld van de maand oktober twee keer is geïncasseerd. Ik heb het teveel geïncasseerde weer gestorneerd en hen middels een mail van de fout op de hoogte gesteld. Er is geen man overboord, de leiding van de sportschool is onlangs vernieuwd en ze hebben flink verbouwd en opgeknapt, dus veel aan hun hoofd, en dan, waar mensen werken kunnen fouten gemaakt worden.

Wat ik u maar wil meegeven, het is niet erg om ergens vanuit te gaan, maar hou wel altijd zelf de vinger aan de pols.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten