maandag 25 november 2019

Joke

December 1996. Joke gaat naar V&D Rotterdam om aldaar een cd te kopen van Frank Affolter die daar optreedt en/of signeert. Frank Affolter is de broer van Heddy Lester, die in 1977 voor Nederland aan het Eurovisie Songfestival meedeed met het door Frank en Wim Hogenkamp geschreven 'De Mallemolen'. Frank deed en doet heel veel, naast een bescheiden oeuvre als zanger heeft hij veel samengewerkt met zijn zus, componeerde voor film en tv en maakte verschillende voorstellingen in het theater.

In 1996 komt zijn eerste, en tot nog toe enige, solo-cd uit: 'Hold On'. Om die te promoten is hij op 22 december 1996 bij V&D in Rotterdam. Joke heeft een recensie over die cd gelezen en besluit deze aan te schaffen met een handtekening van de zanger zelf. Frank schrijft: 'Voor Joke. Heel veel goeds in 1997 ontzettend veel plezier met 'Hold On', Liefs en tot gauw'.

November 2019. Drieëntwintig jaar later loopt een man van middelbare leeftijd, maar nog goed ter been, een kringloopwinkel binnen op zoek naar vervanging voor een pas gesneuvelde koffievoorraadpot van Claire Wilson's Country Kitchen. Hij heeft geen succes, maar ziet een vak met cd's staan en gaat daar even doorheen en merkt een cd op van Frank Affolter. De hit 'The Way To Love' staat er op die hij nog kent uit z'n jeugd. Bovendien is de cd gesigneerd door Frank voor een zekere Joke en zit er een van een datum voorziene recensie van de cd bij. De man besluit de cd aan te schaffen, te genieten van de muziek en er een blogje over te schrijven, waarbij de grootste vraag is: Waarom heeft Joke die ooit zo felbegeerde cd, met handtekening nota bene, aan de kringloopwinkel weggegeven? Of is Joke niet meer onder ons en hebben haar naasten bij het opruimen van haar spulletjes dit kostbare kleinood niet als zodanig herkend?





Geen opmerkingen:

Een reactie posten