vrijdag 8 november 2019

Herinnert U zich deze nog? #148

WALDO DE LOS RÍOS & ORCHESTRA MANUEL DE FALLA
"MOZART SYMPHONY NR. 40 IN G MINOR KV 550 FIRST MOVEMENT ALLEGRO MOLTO"
1971
Aantal weken: 12
Hoogste positie: 1


Ineens stond er in 1971 een klassiek stuk op de eerste plaats van de hitparade. De Argentijnse pianist en componist Waldo de los Ríos was in 1962 naar Spanje verhuisd en leidde aldaar het orkest Manuel de Falla. Met zijn bewerkingen van klassieke werken genoot hij internationale bekendheid. Dit stuk is het eerste deel van symfonie nr. 40 van Mozart welke uit vier delen bestaat. Mozart voltooide het in 1788. 

Waldo schreef ook voor zo'n dertig films de muziek. Zijn bewerking van Schubert's Symfonie nr. 8 werd gebruikt als een herkenningstune voor Gargamel in de tv serie 'De Smurfen'. Daarnaast heeft hij voor vele, vooral Spaanse, artiesten arrangementen gemaakt. In 1971 stond hij namens Spanje als dirigent voor het orkest op het Eurovisie Songfestival om het door hem gearrangeerde 'En Un Mundo Nuevo', gezongen door Karina te dirigeren. Het lied eindigde als tweede achter winnaar Monaco. 

Waldo was getrouwd met actrice en auteur Isabel Pisano. Op 28 maart 1977 pleegde hij zelfmoord. Waldo is 42 jaar geworden. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten