maandag 17 augustus 2020

4 TB

Ik had al een tijdje last ervan dat de externe harde schijf waar al mijn muziek op staat stagneerde of uit viel. Ik had om advies gevraagd bij diverse forums maar ook de aangedragen oplossingen brachten geen soelaas. De schijf kon soms ook gewoon uren achter elkaar muziek spelen zoals het hoorde, maar de dag erna weer bij herhaling uitvallen waardoor ik de laptop steeds opnieuw moest opstarten enzovoort.

Zaterdag was de dag dat de externe harde schijf, na weer veelvuldig dienst te weigeren, er helemaal mee ophield, hij kon niet meer gelezen worden vanwege een 'beschadiging', zo deelde het popupje mij mede. 55164 verschillende nummers ribbedebie. Het feit dat ik er nu een blogje over aan het schrijven ben en niet in een dwangbuis ben afgevoerd heeft er natuurlijk mee te maken dat al die liedjes niet echt verdwenen zijn. Allereerst heb ik ze allemaal op cd, en daarnaast ben ik natuurlijk niet voor één gat te vangen en zijn er twee schaduw externe harde schijven waar alle 55164 nummers ook opstaan. En dan nog, wat er in Wit Rusland gebeurt is erg, daar is dit 'leed' klein bier bij. 

Inmiddels heb ik een nieuwe externe harde schijf aangeschaft van vier terabyte nota bene en terwijl ik schrijf is deze bezig om alle muziek van de andere twee in zich op te nemen. Ik heb van de gelegenheid meteen gebruik gemaakt om het afspeelprogramma MusicBee opnieuw te installeren, want wie weet had het weigeren ook wel daarmee te maken, better safe than sorry. 

Ik hoef er zelf niet zoveel aan te doen, de schijven communiceren en dat gaat vrij rap. Het enige wat wat tijd in beslag neemt is dat ik MusicBee van alle muziek het volume laat analyseren, omdat er anders teveel verschil is bij het afspelen. Op de schaduwschijven is dat nog niet gedaan, maar ook dat is een kwestie van geduld. En dat heb ik.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten